Nominaties NL-Awards 2011 bekend

Voor de NL-Awards, de jaarlijkse onderscheiding voor de beste producties van de regionale omroepen, zijn 27 radio- en tv-programma’s genomineerd in de categorieën Nieuws, Achtergrond, Varia, Evenementen, Documentaire en Crossmediale Producties.

In de categorie TV Varia was het programma-aanbod volgens de jury zo rijk en divers dat het onmogelijk was om tot drie nominaties te komen. De jury heeft besloten om in die categorie vier bijdragen te nomineren. In de categorie Radio Nieuws waren er twee bijdragen die er duidelijk bovenuit staken, daarom heeft de jury besloten het aantal nominaties tot die twee te beperken. Sportprogramma’s konden dit jaar niet als aparte categorie worden ingezonden, maar wel in alle overige categorieën. Dat is gebeurd in Achtergrond, Evenementen en Crossmediale Producties. Uitschieters bij de nominaties dit jaar zijn RTV Drenthe en Omroep Flevoland, die elk vier nominaties in de wacht hebben gesleept.

De NL-Awards worden op woensdag 14 maart 2012 voor de tiende keer uitgereikt tijdens de ROOS-Dagen, het jaarlijkse congres voor regionale programmamakers. De prijswinnaars dingen mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL Award. Hieraan is een geldprijs van € 2500,- verbonden die beschikbaar wordt gesteld door Buma/Stemra.
Meer informatie is te vinden op www.nl-award.nl. Daar zullen de genomineerde programma’s binnenkort te zien en te beluisteren zijn.

Bron: Spreekbuis