Robin Logjes benoemd tot coördinator filmtak van RTL Entertainment

Met ingang van heden is Robin Logjes (33) benoemd tot coördinator van de filmtak van RTL Entertainment. Hij volgt hiermee Harold Oomes op. In zijn nieuwe rol is Logjes verantwoordelijk voor de verdere uitbouw van de filmactiviteiten van RTL Nederland.

Het gaat hierbij om zowel investeringen in nieuwe Amerikaanse en Europese filmproducties in samenwerking met filmdistributeur Dutch FilmWorks als de participatie in Nederlandse films. Daarnaast is de marketing en distributie van deze films binnen RTL onderdeel van zijn takenpakket.

Logjes is in 2002 in dienst gekomen bij RTL Nederland en heeft verschillende functies bekleed. Sinds 2007 is hij verantwoordelijk voor de filmprogrammering van alle RTL-zenders. Deze rol blijft hij ook in zijn nieuwe functie vervullen.

CEO RTL Nederland, Bert Habets: “Voor 2012 hebben we veel moois op de rol. Ons streven is om zo’n twintig titels uit te brengen. Een belangrijk deel daarvan zijn Nederlandse producties, waaronder ‘Ushi, de film’ die eind dit jaar in première gaat. We zijn heel trots dat we met onze filmactiviteiten bijdragen aan een rijk vaderlands filmaanbod.”

Het afgelopen jaar heeft RTL Nederland een sterke positie verworven in de filmindustrie. Zo werd in samenwerking met Dutch FilmWorks de avonturenfilm ‘The Three Musketeers’ met succes naar de Benelux gebracht. Met de eerste Nederlandse dansfilm ‘Body Language’ werd het populaire dansprogramma ‘So You Think You Can Dance’ doorvertaald naar het witte doek. De filmversie van de tv-serie ‘Gooische Vrouwen’ brak record na record en werd de best bekeken film van 2011.