Publiek beslist Online Competitie van Go Short

Vanaf februari start de eerste filmcompetitie van Go Short 2012; de finale van de Online Competitie. Op goshort.nl kan iedereen meebeslissen wie de award verdient voor beste online film. Een volledig gecrowdsourced programma, want het publiek heeft het programma aangedragen, geselecteerd en gejureerd.

Dagelijks verschijnen er mooie, bizarre, grappige en verrassende korte films op het internet. Dankzij oplettende filmliefhebbers ontving Go Short tips van over de hele wereld, van YouTube kijkcijferkanonnen tot verborgen pareltjes. Iedere maand werden vijf films gepresenteerd en beoordeeld door de bezoekers van goshort.nl. Zo maakt het publiek een selectie van de tien beste online shorts, waarop gestemd kan worden tot 10 maart. De film met de hoogste publiekswaardering ontvangt op 17 maart de BiosAgenda / Go Short Online Award, een bedrag van €1.500.

Meer dan 2000 inzendingen
Voor het online programma schakelde Go Short het publiek in om het werk te doen dat bij een filmfestival hoort. Go Short ontving voor de vierde editie van het filmfestival 2.153 inzendingen uit heel Europa. Een uitgebreide selectiecommissie bekijkt alle films en kiest hieruit de beste films voor het festivalprogramma. Tijdens het festival zijn bijna 300 korte films te bekijken, verdeeld in filmblokken van tussen de zeventig en tachtig minuten. Een internationale jury bekijkt alle geselecteerde films en beslist wie op 17 maart onderscheiden worden met de zeven uit te delen awards.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen is hét festival voor de korte film in Nederland. De vierde editie van Go Short vindt plaats van 14 tot en met 18 maart 2012 in Nijmegen. Houd de website van Go Short in de gaten voor verdere updates over de programma’s, lezingen, masterclasses, Q&A’s, feestjes en optredens tijdens Go Short.

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen
14 t/m 18 maart 2012, LUX Nijmegen
www.goshort.nl