Kroes: copyright is belangrijk thema

Copyright is een belangrijk thema, stelt Neelie Kroes, de eurocommissaris voor de Digitale Agenda, in een interview aan het videoblog Vieuws.eu.

“Er is een goed waterdicht stelsel nodig (voor de bestrijding van cybercrime), maar het internet moet open blijven. Dat vraagt om een gebalanceerde benadering, die fair is voor artiesten, maar niet alleen focust op de bestrijding van piraterij.” Kroes zegt er vertrouwen in te hebben dat de technologie daar ook oplossingen voor aandraagt. Kroes’ collega Michel Barnier (Interne Markt) werkt aan een voorstel voor nieuwe copyright-wetgeving. Dat voorstel zal ‘zo snel mogelijk’ gepresenteerd worden.

Het auteursrecht speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Connected TV, maar ook in het programma voor clouddiensten dat de Commissie onlangs lanceerde. De maker moet beloond worden voor zijn werk, criminaliteit op internet moet worden bestreden. Daar staat tegenover dat het open internet een kroonjuweel is, dat gekoesterd moet worden. Kroes hekelde nogmaals de voorgestelde SOPA-wetgeving in Washington.

Bron: Telecompaper