Maandelijks Schokkend Nieuws-programma in Café Cineville

Schokkend Nieuws, hét Nederlandstalige filmmagazine op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult verzorgt vanaf 10 februari een maandelijkse editie van filmavond Café Cineville in het Amsterdamse filmtheater De Uitkijk. De reeks vrijdagavondvoorstellingen start met een unieke voorvertoning, van de nieuwste Hammer-film, The Woman in Black.

Schokkend Nieuws vertoont voortaan iedere tweede vrijdagavond van de maand bijzondere, unieke, goede of obscure genrefilms in de oudste bioscoop van Nederland. Het liefst voorafgegaan door een inleiding of speciale gast. De avond is een gezamenlijk initiatief van Schokkend Nieuws, Cineville en De Uitkijk.

Vrijdag 10 februari, aanvang 23.00 uur, start Schokkend Nieuws zijn eerste Café Cineville met The Woman in Black. De nieuwe film van de roemruchte Britse Hammer House of Horror, beleeft, met dank aan distributeur Dutch Filmworks, bijna twee weken voor de officiële release een voorvertoning in De Uitkijk.

De hoofdrol in The Woman in Black, vanaf 23 februari in de Nederlandse bioscoop, wordt vertolkt door niemand minder dan Daniel Radcliffe. In zijn eerste rol na Harry Potter speelt hij een jonge klerk die in het spookachtige Eel Marsh House te maken krijgt met een wraakzuchtige spookverschijning die de inwoners van een moerasdorpje terroriseert. Een bijna klassieke Hammer. Schokkend Nieuws-hoofdredacteur Barend de Voogd deed onlangs een interview met regisseur James Watkins, en zal de film inleiden.

Op vrijdag 9 maart draait de zombieklassieker The Return of the Living Dead (Dan O’Bannon, 1985). Schokkend Nieuws-redactielid Ronald Simons leidt in. Later in het jaar kunnen de bezoekers overigens ook films in de andere fantastische genres verwachten; sciencefiction, fantasy, cult…

Het worden gezellige informele filmavondjes. De bar blijft de hele voorstelling open. Toegang bedraagt 9 euro. Abonnees van Schokkend Nieuws betalen slechts 7 euro. Houders van een Cinevillepas hebben gratis entree.

Café Cineville vindt elke vrijdagavond plaats in De Uitkijk en vertoont cultfilms en klassiekers in een nonchalante kroegsfeer. De Cinevillepas biedt onbeperkt toegang tot negentien filmtheaters in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Delft. De Uitkijk, die dit jaar z’n honderdjarig bestaan viert, is er daar één van. Het tweemaandelijkse filmglossy Schokkend Nieuws, ‘griezelig goed op de hoogte’ van alles op het gebied van horror, sciencefiction, fantasy en cult, voelt zich daar prima thuis.

Bron: persbericht MVSP