Cineblend dinsdag 7 februari 2012

Cineblend, de maandelijkse avond van SAVAN (Stichting Audiovisuele Antropologie Nederland) met diner, film en debat, heeft dinsdag 7 februari als thema: Rawagede en de politionele acties in Nederlands-Indië .

De avond, georganiseerd in samenwerking met het digitale documentairekanaal Docs Online, richt zich op de beeldvorming over de politionele acties in voormalig Nederlands Indië. Dit naar aanleiding van de opgelaaide discussie rondom de excuses van de Nederlandse regering en de daaraan gekoppelde schadevergoeding voor de nabestaanden van de slachtoffers van het bloedbad in het dorp Rawagede in december 1947.

Te gast zijn:
Thom Verheul: regisseur van Tabee Toean (1995). Martin Elands: als militair historicus verbonden aan het Veteraneninstituut. Gerda Jansen Hendriks: programmamaker bij Andere tijden (NTR) van afleveringen over onder andere Rawagede en generaal Spoor.
Piet de Blaauw: verslaggever bij Altijd wat (NCRV). Hij maakte eind 2011 twee reportages  over de oorlogsmisdaden die door Nederland zijn begaan in Rawagede en op Sulawesi.

Het debat wordt geleid door schrijver en journalist Ad van Liempt. Van Liempt was ook  eindredacteur van de 9-delige televisieserie De oorlog (NTR), uitgezonden in 2009.

Aanwezigen krijgen een gratis proefabonnement op DocsOnline aangeboden.

Bron: persbericht Cineblend