Nominaties Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2012

De nominaties voor de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2012 zijn vandaag door de jury bekendgemaakt. De genomineerden zijn Robert Haagsma, David Kleijwegt, Sander Donkers, Menno Pot en Saul van Stapele. De uitreiking van de prijs is maandag 20 februari rond 18.00 uur in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is een tweejaarlijkse prijs voor bijzondere journalistieke producties op cultureel gebied. De prijs bestaat uit een geldbedrag van tweeënhalfduizend euro en een oorkonde. De vorige winnaars zijn Rob van Scheers (2010), Peter van Brummelen (2008), Hester Carvalho (2006) en Jean-Paul Heck (2004).

In de jury van de Jip Golsteijn Journalistiekprijs 2012 zitten Bert Jan ter Braak, Paul Evers en Nathalie Kester. Het bestuur van de stichting bestaat uit Constant Meijers (voorzitter), Harry de Winter, José Yntema, Marion Golsteijn-Wassenaar, Barry Schultz en Jan-Maarten de Winter.

De Jip Golsteijn Journalistiekprijs is ingesteld na het overlijden van Jip Golsteijn op 22 februari 2002. Hij was van 1968 tot aan zijn dood een van de populairste en productiefste cultuurjournalisten. Voor De Telegraaf schreef hij over film, literatuur en popmuziek. Hij interviewde duizenden popsterren, schrijvers, acteurs en regisseurs.

De officiële website: www.jipgolsteijn.nl

Bron: persbericht The Publicity Company