YAKFA is op zoek naar jong filmtalent: maak kans op de Young Art Korte Film Award 2012

Ben jij tussen de 15 en de 30 jaar? Heb je wel eens een geniaal idee gehad voor een film? Of heb je zelfs al films gemaakt? Dan is dit dé kans om jouw dromen werkelijkheid te laten worden! Maak een film van tussen de 1 en 20 minuten en stuur deze voor 1 mei 2012 in naar de Young Art Korte Film Award (YAKFA) en wie weet wordt jouw film wel vertoond op het witte doek tijdens het YAKFA Film Festival 2012! Alle genres, van documentaire tot fictie, van animatie tot videoclip, zijn bij ons welkom.

De YAKFA is op zoek naar amateur-  en semiprofessionele filmmakers en in beide categorieën zijn er mooie prijzen te winnen. De films worden vertoond, gejureerd door een vakjury en gekozen door het publiek tijdens het YAKFA Film Festival 2012 dat van 9 t/m 21 juli plaatsvindt in de IJmond.

De voorrondes van de filmcompetitie vinden plaats in bioscoop Cineworld te Beverwijk. Jury en publiek bepalen welke films er door gaan naar de finale. De finalisten staan met hun films in het Thalia Theater te Velsen en de finale vindt plaats op het Young Art Festival 2012 in Park Westerhout te Beverwijk, waar het festivalpubliek zal stemmen op hun favoriete films. Aan het einde van het festival wordt op het hoofdpodium bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Young Art Korte Film Award 2012! Het Nederlands Film Festival en audiovisueel opleidingscentrum Open Studio hebben al toegezegd een aantal mooie prijzen aan te bieden!

Naast de wedstrijd voor de beginnende filmmakers, vertoont de YAKFA tijdens het film festival ook professionele korte films en vindt er een Meet & Greet plaats met inspirerende sprekers.

Kijk voor meer informatie, het deelnamereglement en om je in te schrijven op www.yakfa.nl.

Bron: persbericht YAKFA