Nederlandse film sterk vertegenwoordigd op Berlinale 2012

Een groot aantal Nederlandse films is geselecteerd voor de komende editie van het Internationaal Filmfestival Berlijn (9 – 19 februari). Nederland scoort hoog dit jaar met maar liefst vier speelfilms, een documentaire en drie korte films die meedraaien in het programma van de Berlinale.

Competitie – Generation
De Nederlandse film is vooral sterk vertegenwoordigd in het competitie-programma Generation. KAUWBOY, Boudewijn Koole’s eerste speelfilm (geproduceerd door Waterland Film), en PATATJE OORLOG van Nicole van Kilsdonk (geproduceerd door Lemming Film) dingen mee naar een Kristallen Beer in de  Generation Kplus sectie. In dezelfde sectie strijden de korte films BROER van Sacha Polak (Lemming Film), PAPA’S TANGO van Michiel van Jaarsveld (IJswater Films) en HAZENPAD van Lotte van Elsacker om een Kristallen Beer voor Beste Korte Film.

SNACKBAR van Meral Uslu (Lemming Film) is opgenomen in de Generation 14plus sectie.
Forum

Sacha Polak’s eerste speelfilm HEMEL (geproduceerd door Circe Films) over een meisje dat op zoek is naar het verschil tussen sex en liefde, is te zien in FORUM. Polak’s korte film BROER is geselecteerd voor het Generation-programma.
Berlinale Special

Klaartje Quirijn’s documentaire ANTON CORBIJN INSIDE OUT wordt vertoond op het festival onder auspiciën van Berlinale Special. De hoofdpersoon in Quirijn’s documentaire, fotograaf Anton Corbijn, maakt dit jaar deel uit van de Internationale Jury van de Berlinale.
Internationaal Filmfestival Berlijn: www.berlinale.de/en

Bron: EYE