Succeszender HBO komt naar Nederland

De succesvolle Amerikaanse betaalzender HBO komt naar Nederland. Kabelaar Ziggo heeft vanaf begin februari de primeur en biedt de zender dan aan haar 2,1 miljoen aansluitingen met digitale televisie aan.

Klanten ontvangen voor 15 euro per maand drie kanalen van HBO, zo maakte de betaalzender maandag bekend.

De Europese Commissie gaf half december HBO en Ziggo toestemming om de nieuwe zender in Nederland op te richten en te exploiteren. HBO is in de Verenigde Staten al tientallen jaren bekend van successeries als Sex and the City, True Blood, Six Feet Under en The Sopranos.

In principe zal HBO Nederland de series die in de Verenigde Staten worden uitgezonden bijna tegelijkertijd in Nederland gaan vertonen. Series als Boardwalk Empire en Game of Thrones (binnenkort met Carice van Houten) zijn nu populair op de zender. Op de andere twee zenders zijn oude series van HBO terug te zien.

In eerste instantie heeft Ziggo de primeur. Maar het is de bedoeling dat later ook andere kabelaars als UPC en KPN de zenders gaan doorgeven. Vooralsnog heeft HBO Nederland geen plannen om Nederlandstalige series te gaan ontwikkelen.

Bron: De Pers