Upload Cinema’s Top 40 van 30 experts

De eerste bioscoopeditie van Upload Cinema dit jaar viert de impact van internetfilpjes met De Webvideo Top 40 van 2011. De schokkendste, grappigste en mooiste online video’s van het afgelopen jaar, samengesteld uit favorieten van het publiek en van 30 gezichtsbepalende webredacteuren, internetexperts en bloggers.

Dagelijks worden 3 miljard video’s bekeken op YouTube. Welke mag je absoluut niet missen? Upload Cinema vraagt het aan 30 professionals voor wie internetfilmpjes geen afleiding maar werk zijn. Robert Baltus (NOS) selecteert filmpjes die te heftig zijn voor een avond uit. Welke favorieten kiest filmmaker Martin Koolhoven, schrijfster Hannah Bervoets, dierenliefhebber Francisco van Jole, televisiemaker Lex Runderkamp of de beeldredactie van De Wereld Draait Door? Hoe grof is de selectie van Steffen Haars van the New Kids? Van tsunami footage en filmpjes van het Libische front tot de zegetocht van Rebecca Black en Nyan Cat: niet eerder hebben internetfilmpjes ons zo gegrepen.

Premiere in Stadsschouwburg Amsterdam
De Webvideo Top 40 gaat 29 januari in premiere in de Stadsschouwburg van Amsterdam en is een voortzetting van de succesvolle samenwerking tussen Upload Cinema en Expanding Theatre van de SSBA. In 2010 zorgde De Canon van YouTube – mijlpalen uit de geschiedenis van internetvideo – voor een twee maal uitverkochte Rabozaal. Aanleiding was het 5 jarig jubileum van YouTube. Begin 2011 werd de grote zaal ingeruimd voor De Webvideo Awards 2010, waarin de beste video’s van dat jaar in verschillende categorieën werden bekroond.

Impressie Canon van YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=vn3JAqFZYKE

Verslag Webvideo Awards 2010 t.b.v. Bright.
http://www.youtube.com/watch?v=4Tgn9y2PeE4

Over Upload Cinema
Elke twee maanden presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetvideo rondom een bepaald thema in filmtheaters en op bijzondere locaties, Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur. Upload Cinema is momenteel te zien in 12 Nederlandse steden en 4 Europese steden. De organisatie won talloze nationale en internationale prijzen voor de ‘cross over’ tussen bioscoop en internet. Waaronder een ADCN lamp, een Spinaward, een Esprix, een Cannes Lion en een Eurobest Award.

http://amsterdam.uploadcinema.net

Bron: Upload Cinema