NBF-shoot; leden, geïnteresseerden en werknemers allemaal op set!

“En… CUT!” Het geluid van piepende banden verstoort de rust op de set. Deuren knallen open en de set wordt overstroomd met agenten. Crewleden kijken verbaast naar het geweld dat voor hun neuzen afspeelt. Wat is er aan de hand?

De NBF-shoot, we hebben het er veel over gehad via de website. Zondag 8 januari was het dan zover. Bibberend in Bloemendaal stonden de ruim 110 vrijwilligers te wachten tot ze van start konden gaan. Figuranten, camera, geluid, regie, acteurs, iedereen was aanwezig. Sommigen zijn lid van de NBF, sommigen zijn hier gewoon voor de gezelligheid, en natuurlijk is het voltallige NBF personeel er ook. Maar of je nou lid bent of niet, dat maakte vandaag niet uit, want; “Iedereen die er is, is een held!” aldus NBF-directeur Mardou Jacobs.

Het is koud in Bloemendaal. Op de acteurs na kruipt iedereen weg in handschoenen en jassen. De meeste mensen staan om de geliefde warme koffie- en theekannen bij de cateringwagen . Vandaag zijn de oude en nieuwe garde aanwezig. Ouders hebben hun kinderen meegenomen, of staan hier zij aan zij te werken. Ondertussen genietend van warme koffie, thee, en de broodjes die onder toeziend oog van Hein Wiersinga worden verzorgd. NBF-erelid Willeke van Ammelrooy wordt door de kleding en make-up onder handen genomen als Tygo Gernandt arriveert. De acteur moet meteen door, hij is laat. Maar niet voordat hij eerst nog stiekem een banaan van de catering mee snaait.

Zoveel voorbereiding moet toch in iets moois resulteren. Regisseur Karim Traïdia geeft al snel het teken dat iedereen op zijn plek moet gaan staan. En de NBF-kantoorcrew doet gewoon mee, gewapend met pen, papier en iPhones. Marco van Dam van 4TopsCasting heeft geregeld dat er twee echte politiewagens aanwezig zijn, met de bijbehorende agenten die gewoon meedoen. Ze zijn echt niet kinderachtig hoor. Een gloednieuw juweeltje dat veel aandacht trekt is de fly cam die tijdens de opnames meedoet. Helicam Europe heeft hiervoor  hun Heli-cam uitgeleend, die klinkt alsof er een nest vol woedende wespen boven de hoofden van de crew hangt maar er wel bijzonder spectaculair uitziet. Daar laat echter niemand zich door afleiden als de opnames van start gaan. Met geweld komen de politiemensen over de set gebanjerd, en in de verwarring die daardoor de eerste keer toch ontstaat wordt NBF-medewerker Nienke van der Fange bijna afgevoerd. Hier is natuurlijk sprake van een misverstand, want Nienke is gewoon bewapend met een NBF pas! “Je moet natuurlijk kijken alsof je in paniek bent, maar eigenlijk wil je alleen maar lachten als je dit ziet,” aldus de, inmiddels weer teruggebrachte, Nienke. Tygo Gernandt wordt meerdere keren met geweld op een politiewagen gesmeten, als de scène echter voorbij is springt de jongen weer rondt zoals altijd. “Dit is zo te gek!!” Tygo’s enthousiasme is aanstekelijk en er wordt heel wat afgelachen op de set. Maar als de acteur bij de volgende scene toch echt wordt afgevoerd roept hij als een soort kind om zijn mama (of in dit geval om NBF-directeur Mardou Jacobs); “Mardou, help me nou! Mardou!”

Met veel dank aan:

CAST
Willeke van Ammelrooy, Tygo Gernandt, Lotje Molin, Marco Bakker,
Ingrid Willemse, Sanny Verhoeven, Edith Adriesse, Margreet Dijk, Claartje van Swaaij, Janine Krol

CREW
Karim Traïdia, Guy Molin, Robert Alberdingk Thijm, Jules van den Steenhoven, Robert Berger, Jan Wich, Ruurd Fenenga, Ruud Monster, Frank Dooren, Tein Brouwer, Richard Hollemans, Nina Pieters, Marcel de Hoogd, Timo Hegtermans, Mick Durlacher, Erik Wobma, Antoin Petit, Valesca Meist, Chaïm Stavenuiter, Maarten Piersma, Jasper Jacobs, Sterre Broekman, Bella Scholten, Linda Bogers, Bernadette Strik,  Hein Wiersinga, Anders Davidson, Mardou Jacobs, Vera Jennes, Nienke van der Fange, Roddia Rumahloine, Ewoud Hendrikse,
Raf Croonen, Hans Treffers, Rob Busquet, Boris Klatser, Annegriet Wietsma, Djuke, Linda Leestemaker, Alex Leestemaker, Marco Dam, Lieke van Zutphen, Tihous, R Bosma, Koen Hendriksen, Marvin Hoft, T den Daas, Jeroen, W van Tilburg, Linda Hoevenaars, M Vermeij, Petro van Leeuwen, Rainer Henzel,

4Tops:
Jeroen drieenhuizen, Linda Hoevenaars, Reinier Bosman, Lieke v Zutphen, Martijn Verheij, Mieke Bergefurt, Tinoes Fenelamber, Marvin Hoft, Tom den Daas, Wouter Putten, Wim van Tilburg, Luuk Dam, Marco Dam, Thijs Dam, Jop Dam, Anneke Bosman, Tim Bosman, Romee Bosman, Koen Hendriksen, Delano Hoft, Brigitte Lafleur.

Bedrijven: Cam-a-Lot, Egripment, Light Unit, Golden Eye, 4Tops Casting, Cuisine & Prak, Amcar.