Edwin Valent creatief directeur SBS

Edwin Valent wordt Chief Creative Officer bij SBS Broadcasting. Hij gaat zich richten op de ‘full media ambities’ van SBS.

Valent gaat zich onder meer bezighouden met ‘all platform concept ontwikkeling’, ‘platform development’ (waaronder Video on Demand, online televisie en second screen) en de ontwikkeling van de zender- en programmasites van NET 5, SBS 6 en Veronica. Hij start per 1 maart.

Algemeen Directeur SBS Georgette Schlick: “Ik ben erg blij dat Edwin Valent met zijn ervaring op het gebied van ‘all platform’ concept ontwikkeling ons team komt versterken. Met de komst van Edwin kunnen we onze doelstellingen op dit gebied de komende jaren realiseren. SBS wil graag de betrokkenheid van de kijker ten aanzien van televisieformats versterken en verbreden met diverse platforms, mediaformats en domeinen.”

Edwin Valent: “Het is een eer om met het nieuwe directieteam te gaan werken aan de toekomst van SBS. Ik ben er van overtuigd dat we met deze full media aanpak de markt gaan dicteren. En nog belangrijker: dat we het publiek op een vooruitstrevende manier aan ons gaan binden.”

Valent leidde in het verleden de nieuwe media-activiteiten bij de tv-zender van Talpa. Daarna werd hij hoofd nieuwe media bij de VARA. Momenteel is hij aan de slag bij LBi in Amsterdam.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine