Vertigo blijft vertrouwd in Vondelpark

Filmliefhebbers kennen Café Vertigo wel. Gelegen in het Vondelparkpaviljoen zou het café samen met het Filmmuseum vertrekken. Dat hoeft echter niet meteen, zo heeft de Amsterdamse rechter bepaald.

In een kort geding, aangespannen door hoofdhuurder Het Filmmuseum (nu EYE), heeft de rechter besloten dat het café  tegen de sluiting in beroep kan gaan. Deze procedure kan zeker wel een jaar gaan duren, zo gaf de rechter aan beide partijen aan. EYE eiste het vertrek van Vertigo, per 2 januari, omdat het als hoofdhuurder het pand leeg op moet leveren. Ronald van den Noord, exploitant van Vertigo, denkt echter dat het paviljoen nog enkele tijd zal leegstaan en vindt het daarom onzin dat Vertigo zijn deuren zou moeten sluiten.

Het café bereidt nu cassatie voor bij de Hoge Raad, omdat de nabije toekomst te onzeker is om zo makkelijk met de rechten en belangen van Vertigo om te gaan. Aldus Van den Noord en zijn advocaat.

Bijenkorf

Na het vertrek van Het Filmmuseum, en uiteindelijk ook Vertigo, zal het paviljoen waarschijnlijk een grote renovatie ondergaan. De AVRO zal daarna het gebouw betrekken om er een “soort media-bijenkorf van te maken”. Dit besloot de omroep nadat het met Het Parool en RTV Noord-Holland de stadszender AT5 heeft gered. De AVRO heeft nog geen contract met het stadsdeel over het paviljoen.