Televizier-Ring kleurt Schoonhoven in edelmetaal

Voor wie in de komende vakantie nog iets meer wil genieten van de geschiedenis van de Televizier-Ring is er in het Schoonhoven nog genoeg te beleven.

In het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven start vandaag een nieuwe tentoonstelling, over de Televizier-Ring. Het is de eerste tentoonstelling van deze prestigieuze prijs, waarbij ringen en originele ontwerpen worden getoond. Winnaar Henny Huisman zal de expositie vanmiddag om 17.00 uur.

Een speciaal onderdeel van de opening is de Zilveren Loper Show voor kinderen tussen de 6 en 10 jaar. Iedereen die ‘glamorous’ gekleed is mag hieraan meedoen. Tijdens de openingsavond stellen goud- en zilversmeden in Schoonhoven hun ateliers en galerieën open voor publiek. De hele stad zal in edelmetalen worden gehuld.

De tentoonstelling van de prijs zal tot 25 maart 2012 plaatsvinden en kijkt terug op de geschiedenis van de bijzondere ring. Edelsmid Anneke Schat, wiens ontwerpen ook tentoongesteld zullen worden, is sinds 1975 degene die de Televizier-Ring ontwerpt. De allereerste was edelsmid Archibald Dumbar in 1964.

Bron: ANP