Sterke Nederlandse vertegenwoordiging in Generation programma Berlinale

Het Internationale Filmfestival van Berlijn heeft de eerste speelfilms bekend gemaakt die zijn geselecteerd voor de Generation Kplus  en  Generation 14plus competities. De Nederlandse films KAUWBOY en PATATJE OORLOG zijn opgenomen in de  Generation Kplus sectie en maken kans op een Kristallen Beer.

KAUWBOY, de eerste speelfilm van regisseur Boudewijn Koole (producent: Waterland Film), gaat over de 10-jarige Jojo. Op een dag neemt hij een jonge kauw  mee naar huis. Hij houdt ’m voor zijn vader Ronald verborgen want die wil geen dieren in huis. Jojo is bang voor zijn agressieve buien en komt klem te zitten tussen de zorg voor de kauw en de loyaliteit jegens zijn vader. De film beleeft zijn wereldpremière in Berlijn.

PATATJE OORLOG, van Nicole van Kilsdonk (producent: Lemming Film), was de openingsfilm tijdens de laatste editie van Cinekid en won tevens de juryprijs voor Beste Film. De negenjarige Kiek is energiek, stoer en blij met haar ouders. Kiek raakt bezorgd wanneer haar vader als arts naar een oorlogsgebied vertrekt. Om de kans te verkleinen dat er iets met hem gebeurt, wringt ze zich in vreemde bochten: ze heeft een dode hond en een dode muis nodig. Kiek kent namelijk niemand die een dode muis, een dode hond èn een dode vader heeft. Dat is een kleine kans.

Half januari wordt de volledige selectie van het Generation programma van de Berlinale bekendgemaakt.

Internationaal Filmfestival Berlijn: 9 t/m 19 februari 2012

Bron: EYE