Nederlandse documentaires in de spotlight op documentaire festival China

Op het Internationale Documentaire Forum van Beijing (iDocs) is dit jaar speciale aandacht voor documentaires uit Nederland. Er worden vier Nederlandse films vertoond en er zijn twee Nederlandse documentaire makers op het Forum aanwezig.

De Nederlandse documentaires die tijdens het Forum worden vertoond, zijn FOREVER van Heddy Honigmann, WEEMOED & WILDERNIS van Digna Sinke, DIVINE PIG van Hans Dortmans en de film STAND VAN DE STERREN van Leonard Retel-Helmrich is gekozen als slotfilm van het Forum.

Regisseur Leonard Retel-Helmrich en Danniel Danniel, editor van FOREVER, zullen beide een masterclass verzorgen. Ook staat er een Q&A met Leonard Retel-Helmrich op het programma, na afloop van de vertoning van zijn film.

Deze Nederlandse spotlight is mede mogelijk gemaakt door EYE International en het Jan Vrijman Fonds van het  Internationale Documentaire Film Festival Amsterdam (IDFA).

De 3e editie van iDOCS vindt plaats in de Beijing Film Academie, van 12 – 16 december 2011. De Nederlandse films zijn te zien vanaf woensdag 14 december.

Bron: EYE