Voor NBF-leden: uitnodiging Vers voor de Pers: ontmoet uitgevers voor uw filmproducties

Vers voor de Pers is elk jaar de beurs waar uitgeverijen hun nieuwe plannen presenteren aan de media. Wilt u producties gebaseerd op boeken maken, dan is Vers voor de Pers dé gelegenheid om contact te leggen met uitgeverijen. Als professional in de film- en tv-industrie bent u van harte welkom.

Nederlandse boeken worden steeds vaker verfilmd. Oud nieuws misschien voor u, maar de contacten tussen producent, rechtenmanager en uitgever vinden steeds vaker plaats op Vers voor de Pers.

  • ontmoet uitgevers
  • ontdek nieuwe potentiele kaskrakers
  • praat elkaar bij op de nieuwjaarsborrel

Meld u aan voor Vers voor de Pers

Zonder boek geen film
Daar lijkt het de laatste jaren steeds meer op: Nederlandse boeken worden vaker verfilmd. Van De Soldaat van Oranje tot de net uitgebrachte Dolfje Weerwolfje. Oorlogswinter van Jan Terlouw, Tirza van Arnon Grunberg, De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst, Komt een vrouw bij de dokter van Kluun of Robert Vuijsjes Alleen maar nette mensen: het begint met het boek. En daar houdt het niet op. Vaak geeft de film de verkoop van het boek een flinke duw, zoals bijvoorbeeld bij Sonny Boy van Annejet van der Zijl.

Saskia Noort is toe aan haar derde boekverfilming. Na Terug naar de Kust en De Eetclub wordt nu ook haar nieuwste boek Koorts (voor de 4de week op #1 in de CPNB Bestseller 60) verfilmd. 50 jaar na verschijnen wordt Het leven is vurrukkulluk van Remco Campert verfilmd. Op klaarlichte dag is het eerste boek van Simone van der Vlugt (NS Publieksprijswinnaar 2011) dat zij op het witte doek terug zal zien. Afgelopen week werd bekendgemaakt dat Rendez-vous van Esther Verhoef verfilmd wordt.

Houd 12 januari vrij voor contact met het boekenvak
Ontmoet donderdag 12 januari in het Muziekgebouw aan ’t IJ alle belangrijke (Nederlandse) uitgeverijen, hun redacteuren en auteurs. Komt u naar Vers voor de Pers dan bent u ook van harte welkom op de Nieuwjaarsborrel, vanaf 16.00 uur.

Waar
Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam

Wanneer
donderdag 12 januari – 11.00 uur t/m 16.00 uur (aansluitend borrel)

Route/parkeren
Kijk op muziekgebouw.nl

Aanmelden
Gratis en online vóór 5 januari

Vragen?
Tot 31 december: persvoorlichter Peter Rosendaal, p.rosendaal@cpnb.nl
tel. 020 – 626 49 71
Na 31 december: persvoorlichter Maud Aarsen, m.aarsen@cpnb.nl