Gouden Film voor New Kids Nitro

NEW KIDS NITRO, de nieuwe Eyeworks-speelfilm van regisseurs Steffen Haars en Flip van der Kuil, heeft in korte tijd de Gouden status behaald.

Meer dan 100.000 bezoekers hebben sinds de release op donderdag 8 december de film in de Nederlandse bioscopen gezien. In snackbar ’t Pleintje in Maaskantje, dat een bekende hangplek is van de New Kids, werden Steffen Haars, Flip van der Kuil, Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen verrast met de Gouden Film namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. De New Kids hebben hun award afgestaan aan de snackbareigenaar die er een mooie plek voor zal geven zodat fans deze kunnen bezichtigen.

Friesland wordt getroffen door een zombieplaag, maar in Maaskantje hebben Richard, Rikkert, Gerrie, Robbie en Barrie andere dingen aan hun hoofd. Ze zijn in oorlog met het nabij gelegen Brabantse dorpje Schijndel. Dit leidt tot illegale straatraces en massale vechtpartijen. Als de Friese zombies een Brabants slachtoffer maken, moeten de twee groepen hun krachten bundelen om het grotere kwaad te trotseren. Buckle up kut, Nitro gaat hillemoal koekwous jonguh!

NEW KIDS NITRO wordt geproduceerd in opdracht van het investeringsfonds New Kids NITRO door Eyeworks Film & TV Drama (KOMT EEN VROUW BIJ DE DOKTER, DE GELUKKIGE HUISVROUW, DIK TROM, NEW KIDS TURBO, NOVA ZEMBLA) in samenwerking met Inspire Pictures, Comedy Central, Bridge Entertainment Group en Tip of the Blanket.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

NEW KIDS NITRO draait momenteel in 117 zalen in Nederland.

www.newkidsnitro.nl

Bron: Nederlands Film Festival