Pathé start video on demand-dienst

Bioscoopketen Pathé is begonnen met de verhuur van films via internet. Via Pathé Thuis kunnen consumenten momenteel 85 films kijken.

Begin augustus kondigde Pathé een video on demand-service aan in Nederland. Zo’n vier maanden later zijn de eerste films online via tv, computer of op een smartphone te bekijken.

De afgelopen maanden heeft de bioscoopketen onderhandeld met tv- en filmaanbieders over rechten om content te mogen aanbieden. Het streven is om films ongeveer vier maanden na de bioscooprelease via Pathé Thuis aan te bieden.

Het bedrijf sprak wel de wens uit sommige films ook al eerder via internet te tonen.

Op dit moment zijn er 85 films beschikbaar via de video on demand-dienst. De kosten voor een film liggen op 5 of 6 euro. Afhankelijk van of de film in SD- of HD-kwaliteit bekeken wordt. De film is daarvoor 48 uur beschikbaar.

Bij de aankondiging stelde Pathé dat het bedrijf zich wil onderscheiden met betrouwbaar en uitgebreid aanbod. Binnen twee tot drie jaar wil het bedrijf drie miljoen downloads genereren. “Video on demand is in Nederland nu nog klein, maar er zijn veel ontwikkelingen zichtbaar”, aldus Pathé in augustus.

Samsung heeft op de nieuwste Smart TV’s een speciale app gezet van Pathé Thuis zodat gebruikers de films ook direct op hun tv kunnen aanschaffen en kijken. Volgend jaar zullen er naar verwachting meer merken en modellen deze applicatie krijgen.

Bron: NU.nl