Acht nieuwe films in de 7e serie One Night Stand

Na zes succesvolle edities gaat nu de zevende serie van One Night Stand in productie.  Er zijn acht projecten geselecteerd.

Ballast
scenario: Anke Boerstra, regie: Mirjam de With

Bowy is binnen
scenario: Hanna Bervoets, regie: Aniëlle Webster

Cabo Verde
scenario: Rogier de Blok, regie: Ivan Barbosa

Ik ben Rio
scenario: Cecilie Levy, regie: Tami Ravid

Stockholm
scenario: Sammy Reynaert, regie: Eche Janga

Terug
scenario: Jenneke Boeijink en Thibaud Delpeut, regie: Jenneke Boeijink

Uit
scenario en regie: Michiel Rummens

Urfeld
scenario: Lotte Tabbers en Maurice Trouwborst, regie: Maurice Trouwborst

One Night Stand biedt nieuwe makers de kans een film van vijftig minuten te maken en zo een belangrijke stap te zetten in de ontwikkeling van hun talent. Voor deze serie werden honderdentwaalf voorstellen ingediend. Uit de vijftien ontwikkelde voorstellen zijn acht projecten geselecteerd voor realisering. Deze gaan vanaf nu in productie en beleven in het najaar van 2012 hun première op het Nederlands Film Festival. Bij de selectie is gezocht naar de meest verrassende, oorspronkelijke en geëngageerde plannen.

One Night Stand is een gezamenlijk initiatief van de omroepen NTR, VARA en VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en het CoBO-fonds en is onderdeel van het Deltaplan Talent.

De acht films worden geproduceerd door Circe Films, Corrino Media Group, Family Affair Films en KeyFilm in coproductie met NTR, VARA en VPRO.

Kijk voor meer informatie over One Night Stand op www.mediafonds.nl en op www.onenightstandoptv.nl, ook voor het bekijken van de eerdere series.

Bron: Mediafonds