One Night Stand 8: oproep aan producenten

De NTR, VARA, VPRO, het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds en het CoBO maken zich sterk voor de ontwikkeling van filmtalent en organiseren voor de achtste keer One Night Stand, een dramareeks voor ‘nieuwe makers’, bestaande uit 8 films van 50 minuten.

Er wordt nadrukkelijk gezocht naar toegankelijke, krachtig vertelde verhalen met een hoge filmische kwaliteit, geworteld in de hedendaagse samenleving.

De films gaan op het Nederlands Film Festival 2013 in première en zullen in het najaar van 2013 op televisie worden uitgezonden. Mogelijk krijgen ze voor die tijd een roulatie in de bioscoop.

One Night Stand maakt onderdeel uit van het Deltaplan Talent.

Producenten
Hierbij nodigen wij producenten uit om zich aan te melden voor One Night Stand 8.

Vier filmproducenten zullen in totaal 15 plannen ontwikkelen. Uiteindelijk zullen 8 films in coproductie met de omroepen worden geproduceerd.

Om de continuïteit en kwaliteit te bewaken zijn dat in ieder geval twee producenten die al eerder verbonden zijn geweest aan One Night Stand. Daarnaast is er ruimte voor twee nieuwe producenten. De eisen zijn:

  • relevante ervaring, inhoudelijk en organisatorisch;
  • oprechte en bewezen affiniteit met ontwikkeling van beginnend talent;
  • affiniteit met film en televisie.

Geïnteresseerde producenten die voldoen aan bovengenoemde criteria én niet vaker dan drie maal aan One Night Stand hebben deelgenomen, kunnen zich vóór vrijdag 12 december 2011 schriftelijk via een brief/mail met motivatie aanmelden bij de coördinerende omroep op het volgende e-mailadres: astrid.prickaerts@ntr.nl

In uw brief dient u op te nemen akkoord te zijn met de richtlijnen en voorwaarden ONS 8 (te vinden op www.onenightstandoptv.nl).

Op donderdag 22 december 2011 zullen de producenten per mail worden geïnformeerd over de selectie van One Night Stand 8.

Bron: Filmfonds