Nederlandse filmweek in Israel

Aanstaande zondag gaat in Tel Aviv, Israël, de Nederlandse Film Week van start. Dit is de eerste keer dat er een uitgebreid Nederlands filmprogramma in Israël wordt vertoond. Het programma zal eveneens te zien zijn in de cinematheken van Haifa en Jeruzalem.

Speciaal voor deze filmweek is een programma samengesteld met acht belangrijke Nederlandse films en documentaires uit de afgelopen jaren. De films zijn allemaal voorzien van Hebreeuwse ondertitels.

De Nederlandse Film Week opent met de film TIRZA van Rudolf van den Berg. Het programma bestaat verder uit SINT van Dick Maas, WIN/WIN (Jaap van Heusden), ALLE TIJD (Job Gosschalk), DE NOBELPRIJSWINNAAR (Timo Veltkamp), DE GELUKKIGE HUISVROUW (Antoinette Beumer), VLEES (Maartje Seyferth & Victor Nieuwenhuijs) en de documentaire EET SMAKELIJK! (Walther Grotenhuis). Regisseur Job Gosschalk zal zijn debuut film ALLE TIJD persoonlijk aan het Israëlische publiek komen voorstellen.

De Nederlandse Film Week wordt georganiseerd door de Tel Aviv Cinematheque, in samenwerking met EYE Film Instituut Nederland en de Nederlandse Ambassade in Tel Aviv. Het evenement vindt plaats van 4 – 16 december 2011.

Bron: EYE Film Instituut