Gouden Film voor NOVA ZEMBLA uitgereikt

Binnen vier dagen heeft de Eyeworks speelfilm NOVA ZEMBLA al meer dan 100.000 bezoekers getrokken naar de Nederlandse bioscopen.

Vandaag werd bij Eyeworks in Amsterdam de Gouden Film uitgereikt aan regisseur Reinout Oerlemans en hoofdrolspeler Robert de Hoog namens het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

De film NOVA ZEMBLA is gebaseerd op een wereldberoemde episode uit de geschiedenis van Nederland; de legendarische zeereis uit 1596 die onder leiding stond van Willem Barentsz. De spektakelfilm laat in 3D het verhaal zien over overleven onder erbarmelijke omstandigheden en het uithoudingsvermogen van de bemanning.

De hoofdrollen worden vertolkt door Derek de Lint als Willem Barentsz, Robert de Hoog als Gerrit de Veer en Victor Reinier als Jacob van Heemskerck. Andere rollen worden vertolkt door Doutzen Kroes als de beeldschone Catherina, Jan Decleir als dominee Plancius, Teun Kuilboer als Vos en Semmy Schilt als de oersterke Claes.

NOVA ZEMBLA is geregisseerd door Reinout Oerlemans en wordt geproduceerd door het Investeringsfonds Nova Zembla in samenwerking met Eyeworks Film & TV Drama, Eyeworks Holding, het Nederlandse Film Fonds en Inspire Pictures. De distributie ligt in handen van Benelux Film Distributors.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

NOVA ZEMBLA draait momenteel in 107 zalen in Nederland.

www.novazembladefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival