IDTV stoot filmtak af

IDTV legt vanaf 1 december alleen nog de focus op het produceren van televisieprogramma’s, documentaires, evenementen en dramaseries. De producent gaat terug naar haar oorsprong en neemt afscheid van haar filmtak. Frans van Gestel, filmproducent, blijft het komende jaar nog betrokken bij de ontwikkeling en productie van dramaseries bij IDTV.

Shula Rijxman, CEO IDTV: “De afgelopen jaren zijn er prachtige films gemaakt bij IDTV. Films die goed zijn bezocht, bekroond zijn met vele prijzen en waar we ongelooflijk trots op zijn. Om tegenwoordig speelfilms te produceren op het niveau waarmee we dat gedaan hebben, moeten er grote investeringen worden gedaan. Het doen van dit soort investeringen betekent dat er risico’s worden genomen. Gezien de huidige markt, richt je je op dat waar je goed in bent en dat wat het minste risico’s met zich meebrengt. Ik ben heel blij dat Frans van Gestel, naast Idse Grotenhuis, hoofd Drama, betrokken blijft bij IDTV en wij voorlopig gebruik kunnen blijven maken van zijn expertise. Dat geeft mij het vertrouwen dat we onze dramaseries met dezelfde hoogstaande kwaliteit kunnen blijven produceren.”

Frans van Gestel, producent IDTV Film: “Na vier succesvolle jaren bij IDTV Film waarbij we de laatste twee jaren achtereenvolgens het Gouden Kalf voor beste film wonnen, werd het weer tijd om op eigen benen te staan en een onafhankelijke koers te varen. Ik heb er begrip voor dat IDTV gezien de huidige marktomstandigheden terug gaat naar haar core business. Met veel plezier zal ik ze nog van advies dienen binnen de drama afdeling.”

Bron: IDTV