De Sterkste man van Nederland wint Scenarioprijs in India

De Sterkste man van Nederland kreeg een Golden Elephant voor Best Screenplay tijdens de zeventiende editie van het International Children’s Film Festival India.

De film, geschreven door Maarten Lebens en Pieter Bart Korthuis, viel recentelijk ook in Berlijn in de prijzen tijdens Prix Europa 2011. De film werd door NL Film, in het kader van het Telefilm project 2011, geproduceerd in samenwerking met de KRO en het CoBo-fonds. Mark de Cloe regisseerde de film.

NL Film producent Alain de Levita: “Wij zijn vreselijk trots op deze film. Toen ik destijds de eerste versie van script las, riep ik uit: Dit is het beste scenario’s dat ik sinds tijden gelezen heb. Deze prijs komt de schrijvers dan ook van harte toe!”

De film werd dit jaar ook geselecteerd voor het Internationale Film Festival van Berlijn en werd genomineerd voor de MovieSquad Junior Award, tijdens het NFF 2011. Ook ontving de film een nominatie voor Beste Kinderfilm op Cinekid 2011. De telefilm werd voor het eerst op 8 januari door de KRO op Z@pp uitgezonden.

De Sterkste man van Nederland vertelt het verhaal van de twaalfjarige Luuk Bos die altijd gedacht heeft dat zijn vader de Sterkste Man van de Wereld is. Zijn moeder Dorien, die hem in haar eentje heeft opgevoed, vertelde hem vroeger de prachtigste verhalen daarover. Tijdens een bezoek aan een lokale Sterkste Man competitie ontmoet hij een deelnemer, René Doornbos. Luuk vermoedt dat dit zijn vader is. Als hij op een dag oude foto’s van René ziet waarop ook hij, net als Luuk, rood haar bleek te hebben, is dit voor hem een doorslaggevend bewijs. René Doornbos is zijn vader. Als Dorien erachter komt dat Luuk zijn vader gevonden denkt te hebben, biecht ze de waarheid op: Luuk komt uit een buisje.

Bron: NL Film/Broadcast Magazine