IFFR selecteert eerste vijf films voor Tiger Awards Competitie

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de eerste vijf films geselecteerd voor de Tiger Awards Competitie 2012. De Tiger Awards zijn de belangrijkste prijzen van het festival.

Het zijn Jidan He Shitou (Egg and Stone) van Huang Ji uit China, een film over een veertienjarig meisje die bij familie woont omdat haar ouders ergens anders werken. Z Dalenka Widok Jest Piekny (It Looks Pretty from a Distance), van de Poolse kunstenaars Anka en Wilhelm Sasnal over het Poolse platteland, Guilai de Ren (Return to Burma) van Midi Z, een film die een zeldzame blik werpt in een van de meest gesloten landen ter wereld, gemaakt met behulp van enkel niet-professionele acteurs. Sudoeste (Southwest) van de Braziliaanse regisseur Eduardo Nunes komt ook in aanmerking, over het leven van drie personages in een Braziliaanse kustplaats, en Mulgogi (A Fish) van Park Hong-min, een Zuid Koreaanse film over een professor die op zoek gaat naar zijn vrouw. Het is de eerste 3D film in de Tiger Awards Competitie, en de film beleeft zijn première tijdens het festival in Rotterdam.

De festivalorganisatie laat alleen debuutfilms of tweede films van regisseurs in aanmerking komen voor een Tiger Award. Aan de prijzen is een bedrag verbonden van 15.000 euro, en de totale competitie zal ongeveer vijftien films omvatten. Het IFFR is van 25 januari tot 5 februari in Rotterdam.

Bron: Volkskrant