Nova Zembla volledig in spotlight deze winter

Gisteren ging Nova Zembla in premiere. Met koninklijke gasten werd dat een speciale avond. Maar de ramp op Nova Zembla wordt vanaf vandaag twee keer uitgelicht.

Voor wie van de film genoten heeft, en meer wil weten over de ramp heeft het Rijksmuseum vanaf 22 november 2011 tot 27 februari 2012 een speciale tentoonstelling over de ramp. Hier worden 75 authentieke objecten getoond die de ramp overleefd hebben. De verzameling bestaat uit handelswaar, gereedschap en persoonlijke objecten die bijna 300 jaar perfect werden geconserveerd door het poolijs. Speciale stukken zijn een hellebaard waarmee ijsberen zijn bevochten, een luizenkammetje, en het pronkstuk; de brief die Willem Barendstz schreef vlak voor hij Het Behouden Huys verliet om Nova Zembla te ontvluchten.

Ook zal in de Donald Duck (nummer 50) een speciaal verhaal worden gewijdt aan Nova Zembla.

Dus kon je niet genoeg krijgen van de film? Denk hier dan aan, en snuffel nog eens verder. Want Nova Zembla staat in de spotlights deze winter!