Winnaars Green Filmmaking Competition bekend

Na intensief beraad van de jury bestaande uit kopstukken uit de Nederlandse filmindustrie en bekende duurzame experts eerder deze week, zijn de finalisten van de Green Film Making Competition bekendgemaakt. Vanaf maandag 21 november gaat de ‘groene strijd’ officieel van start.

AND THE FINALISTS ARE:
Wouter van Couwelaar | NFI productions
Mark Ram | Studio ACT2ACT
Titia Rieter | Armadillo Film
Annielle Webster | NFI productions
Gabriel Bauer | Blue Dolphin Entertainment Group
Sabine Smits | Flinck Film

GREEN FILM MAKING WORKSHOPS
Tijdens het seminar van 30 juni, werden filmmakers in contact gebracht met diverse duurzame ondernemers om een idee te krijgen van duurzaamheid en de betekenis ervan voor de filmindustrie. In augustus maakte het Nederlandse Filmfonds bekend het initiatief te ondersteunen, met een startbedrag van € 10.000 voor de zes winnende filmplannen. Van de 62 inzendingen, kregen 37 deelnemers de mogelijkheid mee te doen aan de 3 daagse workshops. De 3 daagse workshops bood de deelnemers handvatten voor duurzame filmproductie. Daarnaast deelden experts in green film making uit Londen en Hollywood over hun ervaringen aldaar.

GROENE FILM GALA
De zes finalisten zijn bekend en gaan vanaf 21 november aanstaande hard aan de slag met hun films. Naast de inhoud van de film, zullen de makers veel aandacht besteden aan het proces achter de schermen met een zo duurzaam mogelijke productie als doel. Het doel van de competitie is om de gehele Nederlandse filmindustrie in beweging te krijgen om duurzamer te werk te gaan. De makers zullen ons tussendoor een kijkje achter de schermen gunnen en het publiek waar nodig betrekken bij obstakels en het maken van keuzes. In drie co-creatiesessies, verspreid over 5 maanden, zullen de deelnemers bij elkaar komen en aan de jury presenteren hoe zij te werk gaan. Begin juni 2012 krijgen de deelnemers de mogelijkheid hun bevindingen en oplossingen op een creatieve wijze te presenteren aan de jury, waarna de jury tijdens het eerste groene film gala van Nederland, de winnaar bekend zal maken.

ACHTERGROND COMPETITIE
Op 2 juni 2011 lanceerde Strawberry Earth, in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie de eerste editie Green Film Making Competition ter wereld, waarin de organisatie filmproducenten en filmmakers opriep een plan in te dienen en mee te dingen naar de prijs van € 20.000, voor film van niveau die zo duurzaam mogelijk geproduceerd is.

Bron: Filmpeople