Gouden Film voor SINTERKLAAS EN HET RAADSEL VAN 5 DECEMBER

Vrijdag kregen producent Erik-Jan Slot, regisseur Martijn van Nellestijn en acteur Ralf Mackenbach in Best de Gouden Film uitgereikt door niemand minder dan Sinterklaas.

Het is al het vierde opeenvolgende jaar dat een Sinterklaasfilm van deze makers de Gouden status behaalt. De film SINTERKLAAS EN HET RAADSEL VAN 5 DECEMBER trok al meer dan 100.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

Na het succes van SINTERKLAAS EN HET PAKJES MYSTERIE brengen de makers een nieuw Sinterklaasavontuur uit in de bioscoop: SINTERKLAAS EN HET RAADSEL VAN 5 DECEMBER.

In dit nieuwe verhaal lopen de Pieten op tegen een modern probleem. De meeste schoorstenen zijn verdwenen en veel huizen zijn tegenwoordig beveiligd met een alarm. De arme Pieten worden steeds door de politie achterna gezeten als ze proberen de cadeautjes te bezorgen bij de kinderen. Eén voor één belanden ze in de gevangenis.

Wanneer Sinterklaas druk bezig is om het probleem van de Pieten op te lossen, wordt hij ontvoerd door de gemene Dr. Brein (Pamela Teves) en haar handlangers Joris (Martijn van Nellestijn) en Boris (Richard de Ruijter). Ondertussen proberen Pieta en Mevrouw Dakjes (Inge Ipenburg) een stel Pieten het Pietenvak bij te brengen. Daar worden ze ook nog lastig gevallen door Michiel (Ralf Mackenbach), die voor de schoolkrant een interview met Sinterklaas wil hebben.

Pakjesavond nadert en voor de Pieten en Sinterklaas wordt het een race tegen de klok om op tijd een oplossing te vinden en Pakjesavond te redden. Gaat het ze lukken?

SINTERKLAAS EN HET RAADSEL VAN 5 DECEMBER is geproduceerd door SRSP Films, Martijn van Nellestijn en Erik-Jan Slot. Martijn is tevens de regisseur en scriptschrijver. De film is gesubsidieerd door het Abraham Tuschinski Fonds en is er samengewerkt met Cinemeta Digitaal in de totstandkoming van deze film. eOne Benelux verzorgt de bioscoopdistributie van de film.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

SINTERKLAAS EN HET RAADSEL VAN 5 DECEMBER draait momenteel in 110 zalen in Nederland.

www.sinterklaasdefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival