Mediafonds weekoverzicht 46

Door het Mediafonds gesubsidieerde programma’s in de week van 12 tot en met 18 november 2011.

Televisie

zaterdag 12 november

18:55 — 19:20
Ned. 3 / VPRO
Doctor Cheezy
Achtdelige jeugdserie over vijf dikke kinderen die uit een dieetkamp op de Wadden ontsnappen om bij het gelijknamige fastfoodrestaurant een hamburger te gaan eten. Onderweg raken ze echter hopeloos de weg kwijt, en beleven ze vrolijke maar ook enge avonturen. Het blijkt dat niet iedereen dezelfde agenda heeft.
Aflevering 5.
Scenario: Tijs van Marle
Regie: Margien Rogaar
Extern producent: Pupkin Film

zondag 13 november

12:55 — 13:00
Ned. 2 / Humanistische Omroep
Life is beautiful
Reeks korte films, die het midden houdt tussen documentaire en fictie en waarvoor steeds een adagium van Erasmus het uitgangspunt is. De door Erasmus verzamelde en opgetekende universele wijsheden worden in een specifieke, dagelijkse situatie geplaatst, zodat ze herkenbaar zijn voor de kijker. Tegelijkertijd hebben de films een even dichterlijk karakter als de adagia zelf.
Filmplan: Mark de Cloe, Jeroen Berkvens
Regie: Mark de Cloe, Jeroen Berkvens
Extern producent: Submarine

14:55 — 15:00
Ned. 2 / Humanistische Omroep
Life is beautiful
Zie hierboven.

18:10 — 18:45
Ned. 3 / AVRO
Hoe overleef ik…
Jeugddramaserie over de dertienjarige puber Rosa, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van kinderboekenschrijfster Francine van Oomen. De serie laat zien hoe je als puber kleine en grote problemen overleeft – van verliefd worden op een homoseksuele tekenleraar tot opgepakt worden door de politie bij het zetten van een eerste ‘graffitipiece’.
Afl.: Mijn beste vriendin.
Scenario: Maarten Lebens, Carly Schuit
Regie: Remy van Heugten, Ties Schenk
Extern producent: Lemming Film

dinsdag 15 november

17:40 — 18:00
RTV Noord-Holland / Regionale omroepen
Hollandse Meesters in de 21e eeuw: Jan van Munster
Documentaireportret van beeldend kunstenaar Jan van Munster. Aanvankelijk werkte Van Munster met hout, steen, brons en glas. Sinds de zeventiger jaren werd de toepassing van licht belangrijker en werd zijn werk minimalistischer. Zijn werk gaat over alle vormen van energie, zoals magnetische krachten, geluid en radioactiviteit. Ook de zogenaamde IK-werken nemen een voorname plaats in zijn oeuvre in. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een reeks korte gefilmde portretten van hedendaagse beeldend kunstenaars in hun atelier of op hun werkplek.

Met herhalingen elk uur vanaf 21.36 uur t/m volgende middag 16.40 uur.
Regie: John Appel
Extern producent: Interakt

woensdag 16 november

20:20 — 22:00
Ned. 2 / Humanistische Omroep
Stand van de Sterren
Documentaire. Via de geestige en aangrijpende dagelijkse beslommeringen van de Sjamsuddins, wordt indirect inzicht gegeven in het moderne Indonesië, met de tegenstellingen tussen stad en platteland, arm en rijk en de invloed van globalisering en religie. Een land waar predikers oproepen tot het invoeren van de Sharia, Rumidjah en Bakti hopen dat Tari als eerste in de familie kan gaan studeren en Tari zelf, als een zeer herkenbare weerbarstige puber, vooral geïnteresseerd is in shoppen en jongens. De documentaire is het vervolg op de documentaires De stand van de zon (2002), over de invloed van politieke ontwikkelingen op een samenleving, en De stand van de Maan (2004), over de invloed van geloof. Beide speelden zich af in Indonesië.

Filmplan: Leonard Retel Helmrich, Hetty Naaijkens
Regie: Leonard Retel Helmrich
Extern producent: Scarabee Films

23:40 — 23:50
Ned. 2 / Humanistische Omroep
Life is beautiful
Zie hierboven.

donderdag 17 november

17:32 — 17:47
RTV Rijnmond / Regionale omroepen
Hollandse Meesters: Koos Breukel
Documentaireportret van fotograaf Koos Breukel. Breukels atelier met boekenkasten langs de wanden, een lange houten tafel en stapels foto’s en tijdschriften ademt de sfeer van een huiskamer. De fotograaf heeft een voorliefde voor oude camera’s en voor ambachtelijke zwart-wit fotografie. Hij zoekt in zijn portretten naar de mens achter het imago, en naar het vermogen van de mens om het leven te trotseren. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een reeks korte gefilmde portretten van hedendaagse beeldend kunstenaars in hun atelier of op hun werkplek.

Herhaling elk uur tot vrijdagmiddag.

Regie: Eddy Terstall
Extern producent: Interakt

22:55 — 23:50
Ned. 2 / IKON
Kaffeefahrt ins Krematorium
Documentaire over Duitsers op leeftijd die begeleid door begrafenisondernemers in Nederland op zoek gaan naar een goedkope en sfeervolle plek om gecremeerd te worden. De documentaire verkent het spanningsveld tussen een oprukkende commercialisering van “een laatste afscheid” en menselijke machteloosheid tegenover de dood.
Filmplan: Sergej Kreso
Regie: Sergej Kreso
Extern producent: Zuidenwind Filmprodukties

23:50 — 00:00
Ned. 2 / Humanistische Omroep
Life is beautiful
Zie hierboven.

00:35 — 02:00
Ned. 2 / BNN
Sweety The friends, betrayal and murder of Maja Bradaric
Documentaire. De zestienjarige Maja Bradaric werd op 17 november 2003 gewurgd in een auto en vervolgens in brand gestoken en achtergelaten in een natuurgebied vlakbij Nijmegen. De daders bleken drie jongens uit haar vriendengroep. Vrienden van Maja vragen zich af hoe deze moord in hun midden heeft kunnen plaatsvinden en waarom niemand dit zag aankomen.

Filmplan: Menna Laura Meijer
Regie: Menna Laura Meijer
Extern producent: Pieter van Huystee

03:50 — 04:45
Ned. 2 / VPRO
Scena del Crimine
Documentaire over de impact van het maffiageweld van de Camorra op het dagelijkse leven in Napels. Zo horen we het droeve verhaal van een grootmoeder over haar vermoorde kleinzoon, en vertelt forensisch rechercheur Baiano hoe zijn vroegere klasgenootjes stuk voor stuk ten prooi vielen aan de maffia. Op de militaire academie wordt met een krampachtig streven tegenwicht geboden tegen de chaos van de stad. De door huisarrest thuiszittende kruimeldief Mauro ziet vanuit huis de levendigheid van de straten van Napels aan zich voorbij gaan.

Filmplan: Walter Stokman
Regie: Walter Stokman
Extern producent: Zeppers Film & TV

04:45 — 05:40
Ned. 2 / Humanistische Omroep
De nachtmerrie van Ina Post
Gedramatiseerd documentair portret van Ina Post, die in 1986 werd veroordeeld voor de moord op een bejaarde vrouw. Tot tweemaal toe bekende zij de moord en tot tweemaal toe trok zij haar bekentenis in. Ze werd veroordeeld tot zes jaar gevangenisstraf, een straf die zij inmiddels heeft uitgezeten. Verschillende deskundigen zijn van mening dat zij de moord onmogelijk gepleegd kan hebben. Maar hoe kan iemand tweemaal een moord bekennen, als zij deze niet begaan heeft?

Scenario: Kees Vlaanderen
Regie: Kees Vlaanderen

Radio

zondag 13 november

00:45 — 01:02
Radio 1 / NPS
Het Bureau
Hoorspelserie in 360 delen naar het omvangrijke werk van schrijver J.J. Voskuil Het bureau. Via de hoofdpersoon Maarten Koning en zijn bureau wordt een impliciete beschrijving van de geschiedenis van Nederland gegeven van 1957-1989.

Regie: Peter te Nuyl

maandag 14 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO
1 Minuut
Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars.

Regie: Jair Stein
Radioplan: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

00:45 — 01:02
Radio 1 / NPS
Het Bureau
Zie hierboven.

dinsdag 15 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO
1 Minuut
Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NPS
Het Bureau
Zie hierboven.

woensdag 16 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO
1 Minuut
Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NPS
Het Bureau
Zie hierboven.

donderdag 17 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO
1 Minuut
Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NPS
Het Bureau
Zie hierboven.

Overig

woensdag 16 november

06:00 — 06:20
Ned. 3 / NTR
De slavernij junior – Lekker goedkoop
Zesdelige serie over het verleden van de slavernij, kinderarbeid in Nederland en moderne slavernij zoals die nu nog te vinden is in Benin en Bangladesh.

Conceptontwikkeling: Anneke Dorsman, Jans Budding, Maarten van der Duin
donderdag 17 november

16:45 — 17:00
Ned. 3 / VPRO
Hola Lara!
Animatieserie voor jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar oud. De elfjarige Lara neemt deel aan een uitwisselingsprogramma in Spanje, waar ze een taalcursus doet. Het Mediafonds heeft steun verleend aan de bijbehorende interactieve component, die o.a. bestaat uit een blog van Lara, een Hyves-pagina en de HolaLara-programmasite, waarop via wekelijks nieuwe games wordt ingegaan op de thema’s van de serie:

Conceptontwikkeling: Daniël van Gils, Erna Sassen
Productieteam: Daniël van Gils, Erna Sassen, Sara Kolster, Jorrit de Vries, Christiaan de Rooy, Karel Brascamp
Extern producent: Submarine

Digitale kanalen

Cultura 24

NPS
Kort! 2001 : Flicka
Fictie. De eenzame bouwopzichter Carl krijgt een relatie met Flicka, een geanimeerd meisje in een computerprogramma. Kort! geeft jonge en gevestigde fictieregisseurs en scenarioschrijvers uit Nederland en Vlaanderen de kans om korte films te maken.

Scenario: Guido van Gennep, Paulo van Vliet, Marco Vermaas
Regie: Guido van Gennep, Marco Vermaas
Extern producent: Motel Films

IDFA/NPS
De vrouwen van Sanne Sannes
Documentaire en filmische zoektocht naar de mens achter de fotograaf Sanne Sannes. In 1967 kwam Sannes op dertigjarige leeftijd om bij een auto-ongeluk. Hij liet duizenden foto’s na van naakte vrouwen; donker, geheimzinnig en experimenteel. Door middel van gesprekken met de toenmalige modellen ontstaat een beeld van een buitenstaander die alleen via zijn foto’s contact met vrouwen kon maken. Het filmplan van deze documentaire werd ontwikkeld in het kader van de Documentaireworkshop van IDFA en het Mediafonds en won in 2004 de Realiseringsprijs voor het beste plan uit de workshop.

Filmplan: Frodo Terpstra
Regie: Frodo Terpstra

Holland Doc 24
Humanistische Omroep
A skin too few: The days of Nick Drake
Documentaire. Het verhaal van Nick Drake is een van de meest tragische in de popmuziek. Tussen zijn geboorte en zijn dood lag 26 jaar. De waarde van de drie albums die hij achterliet werd pas twee decennia na zijn vroege levenseinde ontdekt. De getuigenissen in ‘A Skin Too Few’ beschrijven een jonge man die symbool staat voor de vernietigende gevolgen van eenzaamheid, die zijn ouderlijk huis nauwelijks heeft verlaten en voor wie contact met anderen een grote opgave was.

Filmplan: Jeroen Berkvens
Regie: Jeroen Berkvens

Humanistische Omroep
Stand van de Sterren
Zie hierboven.

IKON
Kaffeefahrt ins Krematorium
Zie hierboven.

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl