Nederlandse korte animatie ZALIGER wint prijs in China

De Nederlandse korte film ZALIGER van Nina Gantz is in China in de prijzen gevallen op het Sichuan TV Festival. De film werd beloond met de Internationale “Gold Panda” Award in de categorie Animatie, voor beste buitenlandse studentenfilm. De prijs wordt op zaterdag 12 november uitgereikt tijdens een speciale ceremonie op het Sichuan TV Festival.

Met de film ZALIGER studeerde Nina Gantz cum laude af aan de kunstacademie AKV St. Joost in Breda. De film werd al eerder geselecteerd voor vooraanstaande internationale filmfestivals als het Annecy Internationale Animatie Filmfestival en MONSTRA Animatiefilmfestival te Lissabon. De “Gold Panda” Award is de eerste grote internationale prijs voor de film. De film is in distributie bij het Nederlands Instituut voor Animatiefilm (NIAf).

De film ZALIGER beschrijft de worsteling van een man met de dagelijkse beslommeringen, na de dood van zijn vrouw. Zonder haar kan hij het leven maar moeilijk aan. Een film over eenzaamheid en hoe te leven zonder een zielsverwant.

Naast ZALIGER zijn er nog meer Nederlandse films te zien in Sichuan. In samenwerking met EYE Film Instituut Nederland en de Nederlandse ambassade te Beijing, organiseert het festival morgen een speciale  “Holland Day”. In dit programma de documentaires TIMES OF THE EMPEROR (Pieter Fleury) en A DOLLAR A DAY – THE STRONGEST LINK. En diverse korte films, als VARIETY, BRIDGE, DIORAMA en PIVOT.

Het Sichuan TV Festival (SCTVF) is een tweejaarlijks evenement dat sinds 1991 wordt georganiseerd en is het meest bekende internationale film- en tv festival van Azië. Het festival vindt dit jaar plaats van 11 – 13 november in Chengdou, Sichuan, China.

Bron: EYE Film Instituut