EYE Moves: publiek stemt op favoriete films

Met het programma EYE Moves, een keuze uit de mooiste films ooit in het Vondelparkpaviljoen vertoond, neemt EYE afscheid van de oude locatie. Het publiek bepaalt welke films in de slotweek van 2 t/m 8 januari zijn te zien. Men kan stemmen op de Top 100 via www.eyefilm.nl. Performer Jeannette Groenendaal verzorgt tijdens de Museumnacht van 5 november de kick-off.

EYE Moves: 2 t/m 8 januari 2012, EYE Vondelpark, Amsterdam.

Met EYE Moves, een speciaal programma van de mooiste films ooit in het Vondelparkpaviljoen vertoond, neemt EYE afscheid van de oude locatie, waar het sinds 1972 is gevestigd.

Performer Jeannette Groenendaal verzorgt tijdens de Museumnacht van 5 november de kick-off van EYE Moves in het Vondelparkpaviljoen met een speciaal optreden in de foyer van EYE. Zij zal op feestelijke wijze de passanten verleiden hun stem uit te brengen.

Het publiek bepaalt welke films in de slotweek te zien zijn door op de Top 100 te stemmen via www.eyefilm.nl. Op de lijst staan ondermeer klassiekers als Michael Curtiz’ Casablanca,  een hilarische komedie met Peter Sellers (The Party), Sam Raimi’s helse horrorproductie The Evil Dead en The Misfits van John Huston, met Marilyn Monroe in haar laatste grote rol. Stemmen kan tot en met 20 december. Op de slotavond van 8 januari worden de nummers 1 en 2 van de Top 100 vertoond.

De 25 door het publiek gekozen films zijn te zien van 2 t/m 8 januari 2012. De definitieve programmering is vanaf donderdag 22 december te raadplegen op www.eyefilm.nl. Stemmen via de website van EYE is nu al mogelijk.

EYE opent voorjaar 2012 zijn deuren in de nieuwe wijk Overhoeks, aan de IJ-promenade 1, 1031 KT Amsterdam.

Bron: EYE