U&EYE Fonds opgericht

EYE heeft een fonds opgericht waaraan particulieren een bijdrage kunnen leveren. Een wervingsfilmpje met onder andere Carice van Houten en Huub Stapel in de hoofdrollen roept vanaf 11 november as. liefhebbers van de filmcultuur op EYE te steunen.

Op 3 november 2011 is het U&EYE Fonds opgericht, waarin particulieren samen met EYE kunnen bouwen aan het nieuwe huis voor de filmcultuur in Nederland.

Naar verwachting zullen de participanten onder de Geefwet worden beloond met een flink belastingvoordeel. Deelnemers beschikken, afhankelijk van de inleg, over een bronzen, zilveren of gold card die recht geeft op aantrekkelijke privileges.

Het U&EYE Fonds is bedoeld voor de ondersteuning van bijzondere programmeringen en evenementen en de bekostiging van het interieur van het nieuwe gebouw. Met het geld uit het U&EYE Fonds wil EYE onder meer de overheveling van het historisch waardevolle interieur van de Parisien-zaal uit 1924 financieren.

Een speciaal wervingsfilmpje – met Nederlandse filmiconen als Carice van Houten, Huub Stapel en Cees Geel in actie – is vanaf 11 november as. te zien op de website. Hier is ook nadere uitleg te vinden voor potentieel geïnteresseerden.

EYE hoopt binnen enkele maanden een substantiële bijdrage te hebben verworven voor de verwerkelijking van alle plannen in het markante nieuwe gebouw aan de IJ-promenade 1.

Bron: EYE