Mediafonds weekoverzicht 45

Door het Mediafonds gesubsidieerde programma’s in de week van 5 november tot en met 11 november 2011.

Televisie

zondag 6 november

14:10 — 14:12
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Reeks korte films, die het midden houdt tussen documentaire en fictie en waarvoor steeds een adagium van Erasmus het uitgangspunt is. De door Erasmus verzamelde en opgetekende universele wijsheden worden in een specifieke, dagelijkse situatie geplaatst, zodat ze herkenbaar zijn voor de kijker. Tegelijkertijd hebben de films een even dichterlijk karakter als de adagia zelf.

Filmplan: Mark de Cloe, Jeroen Berkvens

Regie: Mark de Cloe, Jeroen Berkvens

Extern producent: Submarine

18:10 — 18:45
Ned. 3 / AVRO

Hoe overleef ik…

Jeugddramaserie over de dertienjarige puber Rosa, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van kinderboekenschrijfster Francine van Oomen. De serie laat zien hoe je als puber kleine en grote problemen overleeft – van verliefd worden op een homoseksuele tekenleraar tot opgepakt worden door de politie bij het zetten van een eerste ‘graffitipiece’.

Afl.: Kleffe mensen.

Scenario: Maarten Lebens, Carly Schuit

Regie: Remy van Heugten, Ties Schenk

Extern producent: Lemming Film

dinsdag 8 november

17:40 — 18:00
RTV Noord-Holland / Regionale omroepen

Hollandse Meesters in de 21e eeuw: Bertien van Manen

Documentaireportet van fotograaf Bertien van Manen. Na haar studie Franse taal- en letterkunde aan de universiteit van Leiden, begon Van Manen in 1977 als modefotograaf. Geïnspireerd door Robert Franks boek The Americans reisde ze naar Budapest en New York en fotografeerde wat ze tegenkwam. Naast het maken van snapshots van mensen die ze ontmoet, legt ze zich toe op langlopende projecten zoals A Hundred Summers a Hundred Winters – in de voormalige Sovjet-Unie, East Wind West Wind – in China, en Give me your Image – foto’s van foto’s gemaakt in Europa. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een reeks korte gefilmde portretten van hedendaagse beeldend kunstenaars in hun atelier of op hun werkplek.

De uitzending wordt gedurende 24 uur ieder uur herhaald.

Regie: Mijke de Jong

Extern producent: Interakt

woensdag 9 november

23:45 — 23:55
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Zie hierboven.

donderdag 10 november

00:40 — 00:50
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Zie hierboven.

Radio

zondag 6 november

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

Het Bureau

Hoorspelserie in 360 delen naar het omvangrijke werk van schrijver J.J. Voskuil Het bureau. Via de hoofdpersoon Maarten Koning en zijn bureau wordt een impliciete beschrijving van de geschiedenis van Nederland gegeven van 1957-1989. De makers willen dicht bij het boek blijven: aan de dialogen wordt niets veranderd en de chronologische structuur wordt intact gelaten. Voorts beogen zij een muziekgebruik en geluidsvormgeving die past bij de betreffende tijdgeest.

Regie: Peter te Nuyl

maandag 7 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars. Zie ook http://weblogs.vpro.nl/1minuut/

Regie: Jair Stein

Radioplan: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

Het Bureau

Zie hierboven.

dinsdag 8 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

Het Bureau

Zie hierboven.

woensdag 9 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

Het Bureau

Zie hierboven.

donderdag 10 november

15:35 — 15:36
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Zie hierboven.

16:45 — 17:00
Ned. 3 / VPRO

Hola Lara!

Animatieserie voor jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar oud. De elfjarige Lara neemt deel aan een uitwisselingsprogramma in Spanje, waar ze een taalcursus doet. Het Mediafonds heeft steun verleend aan de bijbehorende interactieve component, die o.a. bestaat uit een blog van Lara, een Hyves-pagina en de HolaLara-programmasite, waarop via wekelijks nieuwe games wordt ingegaan op de thema’s van de serie: http://programma.vpro.nl/holalara

Conceptontwikkeling: Daniël van Gils, Erna Sassen

Productieteam: Daniël van Gils, Erna Sassen, Sara Kolster, Jorrit de Vries, Christiaan de Rooy, Karel Brascamp

Extern producent: Submarine

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

Het Bureau

Zie hierboven.

vrijdag 11 november

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

Het Bureau

Zie hierboven.

Digitale kanalen

Holland Doc 24

VPRO

Crazy

Documentaire over beroepsmilitairen die aan VN-missies hebben deelgenomen, over confrontatie met dood, angst en onbekende ellende, en de muziek die hen daar gezelschap heeft gehouden. In zeer persoonlijke verhalen ruimen zij een speciale plaats in voor hun lievelingslied en de troostende kracht die daarvan in moeilijke tijden is uitgegaan.

Filmplan: Heddy Honigmann

Regie: Heddy Honigmann

Extern producent: Pieter van Huystee Film & TV

Cultura 24

AVRO

Pierre Bokma speelt

Documentaire over de acteur Pierre Bokma, met als belangrijkste arena de repetitie- en opnameperiode van de televisiefilm Cloaca, naar het gelijknamige toneelstuk van Maria Goos. Naast een analyse van het eigenzinnige karakter van Bokma, wordt een inhoudelijke verbinding gelegd tussen de personages uit Cloaca en de ‘real life’ vriendschap tussen de acteurs.

Filmplan: Jasmina Fekovic, Eddie van der Velden

Regie: Eddie van der Velden, Jasmina Fekovic

Extern producent: IdtV Arts & Documentaries

NTR

O Amor Natural

Documentaire over de erotische poëzie van de Braziliaanse dichter Carlos Drummond de Andrade (1902-1987). Hij schreef deze gedichten tijdens de laatste twintig jaar van zijn leven, maar ze werden pas na zijn dood gepubliceerd. Bijna iedereen in Brazilië kent zijn gedichten. Een aantal Brazilianen op leeftijd declameert de gedichten vol passie.

Filmplan: Heddy Honigmann

Regie: Heddy Honigmann

Extern producent: Pieter van Huystee Film & TV

IDFA/NTR

IDFA Documentaireworkshop: De vrouwen van Sanne Sannes

Documentaire en filmische zoektocht naar de mens achter de fotograaf Sanne Sannes. In 1967 kwam Sannes op dertigjarige leeftijd om bij een auto-ongeluk. Hij liet duizenden foto’s na van naakte vrouwen; donker, geheimzinnig en experimenteel. Door middel van gesprekken met de toenmalige modellen ontstaat een beeld van een buitenstaander die alleen via zijn foto’s contact met vrouwen kon maken. Het filmplan van deze documentaire werd ontwikkeld in het kader van de Documentaireworkshop van IDFA en het Mediafonds en won in 2004 de realiseringsprijs voor het beste plan uit de workshop.

Filmplan: Frodo Terpstra

Regie: Frodo Terpstra

NTR

Adriaan Morriën, Oude Ogen

Documentaire over dichter, essayist, aanjager Adriaan Morriën, een man die een belangrijke rol gespeeld heeft in de naoorlogse ontwikkelingen in de Nederlandse literatuur. Morriën herkende het talent van W.F. Hermans; later raakten de twee vrienden gebrouilleerd. Morriën over zijn zeer beperkte succes als schrijver, zijn huwelijksleven en vrijzinnige opvattingen over liefde en erothiek.

Filmplan: Jan Louter

Regie: Jan Louter

Extern producent: Louter Produkties

 

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl