Cross Media Café Mobiel

De mobiele telefoon is voor media organisaties al lange tijd een interessant platform voor diensten. Tijdens het Cross Media Café van 6 december wordt ingegaan op de ontwikkeling van mobiele media in Nederland en gaan we in op allerlei nieuwe mogelijkheden.

Oproep voor pitchers
Heeft u een geweldige nieuwe mobiele dienst die u graag wilt delen met het publiek van het Cross Media Café? Laat het ons weten door een e-mail te sturen aan george.freriks@immovator.nl. George Freriks zal dit Cross Media Café presenteren en voorbereiden.

Dit Cross Media Café wordt georganiseerd in samenwerking met CM. Met onder andere Nederlandse mobiele innovators van het eerste uur! Tijdens dit Cross Media Café zal gekeken worden naar het gebruik van mobiele diensten door omroepen en media bedrijven. Verder speciale aandacht voor de nieuwe mogelijkheden die ontstaan door de inzet van mobiele betalingen.

Locatie: Media Park, Hilversum
Datum: dinsdag 6 december
Tijden (onder voorbehoud): 14.30 (inloop 14u) – 17.15 uur.

Programma

14.30-15.45 Stand van zaken

Tessa Holzenbosch, Business consultant, GfK Retail and Technology – de laatste cijfers rond mobiele telefoons en diensten in Nederland

Jeroen van Glabbeek, Oprichter en CEO CM en Pieter Slagter, Mobile Payment specialist CM, over de mogelijkheden rond mobiele betalingen

Pitches: serie van korte presentaties van nieuwe en innovatieve Nederlandse mobiele media diensten.

  • Hennie van Velzen (CEO Games Factory Online BV) over Iphone-Ipad app. Rummikub
  • Roeland Landegent (Shoudio, een mobiele dienst rond geluid) over een case met Radio 3FM

Speciale boekpresentatie: Rob Timmermans
Eerste uitreiking van het boek “90 jaar goed ontvangen “ van stichting Omroep Zender Museum (OZM).  Een belangwekkende publicatie waarin onder meer het ontstaan van de Omroepen in Nederland, alsmede de geschiedenis van het uitzenden van radio en televisie via de ether uitgebreid aan de orde komen. Een historische terugblik, rijk geïllustreerd met uniek fotomateriaal. Tijdens de bijeenkomst zal het eerste exemplaar aan iMMovator voorzitter Ton van Mil worden uitgereikt. Deelnemers aan de bijeenkomst kunnen het boek daar ter plaatse aanschaffen.

15.45-16.15 Pauze en bezoek aan demo opstellingen

16.15-17.15 Cases

  • Ralph Cohen, oprichter en CEO Icemobile
  • Nick Bailey, AKQA
  • Niels Sondervan, Publieke Omroep, de nieuwe PO apps

Meer weten over mobiel?

  • Om overzicht te bieden in het speelveld van de diverse draadloze technologieën, is TNO begonnen met het samenstellen van een Monitor Draadloze Technologieën. Hierin worden de belangrijkste technologieën beschreven (bijv. uitbreiding UMTS/HSPA netwerk vanwege groei aan dataverkeer door smartphones en opvolger van UMTS/HSPA, LTE)  en worden de ontwikkelingen in de markt en de technologie gevolgd. Lees hier de monitor (pdf).
  • Hoewel Mobile Monday Amsterdam is gestopt met het organiseren van bijeenkomsten over mobiel, biedt de website een schat aan informatie (interviews, video’s) over ontwikkelingen op mobiel.

Bron: Immovator