Filmhuismarathon nieuwe Nederlandse televisieseries Lijn 32 en De geheimen van Barslet

Op 8, 9 en 12 november zijn de nieuwe Nederlandse dramaseries Lijn 32 en De geheimen van Barslet te zien in marathon voorstellingen in vier Nederlandse filmhuizen in aanwezigheid van cast en crew. De series worden pas in 2012 uitgezonden op televisie.

Het gezamenlijk bekijken van tv-series in de bioscoop wordt steeds populairder. Zo stonden vorig jaar velen in de rij voor een vertoning van The Wire in een Londens theater.

Lijn 32 – NCRV/KRO/IDTV Film

Lijn 32 is een spannende achtdelige serie over de polsslag van de samenleving, aan de hand van de levens van tien buspassagiers die op een cruciaal moment in hun leven in dezelfde bus stappen.

Met o.a. Waldemar Torenstra, Peter Blok, Elsie de Brauw en Marcel Musters. Scenario Marnie Blok, Karen van Holst Pellekaan, Maarten Lebens; regie Maarten Treurniet.

Filmhuis Focus Arnhem – dinsdag 8 en woensdag 9 november 19 uur http://www.focusarnhem.nl/programma/film/Lijn-32-deel-1-tot-en-met-4_562.aspx

Verkadefabriek Den Bosch – zaterdag 12 november 15 uur  http://www.verkadefabriek.nl/programma/53416/voorpremiere

De geheimen van Barslet NTR/NCRV/Waterland Film

Vanuit zeven verschillende perspectieven vertelt de serie het verhaal van de mysterieuze gebeurtenissen die plaatsvinden in het idyllische dorpje Barslet.

Met onder anderen Dragan Bakema, Sallie Harmsen en Martijn Lakemeier. Scenario Anjet Daanje; regie Boris Paval Conen.

Noordelijk Film Festival in Cinema Leeuwarden – zaterdag 12 november 14-21.40 uur  http://noordelijkfilmfestival.nl/films/de-geheimen-van-barslet-%e2%80%93-marathon/

Eye Film Instituut Amsterdam zaterdag 12 november 13-21.30 uur http://www.eyefilm.nl/de-geheimen-van-barslet

De Groene Amsterdammer heeft in samenwerking met het Mediafonds een uitgebreide bijlage gemaakt over televisieseries, die vandaag is verschenen.

Bron: Mediafonds