NBF/DDG themabijeenkomst ‘Tools for Trailers’ – vrijdag 18 november

De NBF en DDG organiseren op vrijdag 18 november de themabijeenkomst ‘Tools for Trailers’, waar aandacht wordt besteed aan de manier waarop je een trailer in kunt zetten om je project zo aantrekkelijk mogelijk te promoten en financiers aan te trekken.

Een goede trailer is onontbeerlijk om je project goed in de markt te zetten en wordt steeds belangrijker voor het verkrijgen van financiering. Met de aangekondigde bezuinigingen op komst is er steeds minder geld beschikbaar; het is dus cruciaal om je te onderscheiden van andere projecten en je promotiestrategie zo aantrekkelijk mogelijk op te zetten. Een trailer kan hier een essentieel aspect van zijn.

Met een trailer kun je de sfeer weergeven van je productie, nieuwsgierigheid opwekken en/of de hoofdrolspeler voorstellen: een belangrijk middel om aan potentiële investeerders een goed beeld te geven van wat je met je project voor ogen hebt. In een vroeg stadium zou je dus al een trailer beschikbaar moeten hebben, echter wijst de praktijk uit dat dit nog lang niet in alle gevallen voorkomt, terwijl de financiers er steeds meer om vragen. Er valt dus nog veel winst te behalen, wat de reden is dat de NBF en DDG deze bijeenkomst organiseren in samenwerking met IDFA.

Gedurende de  middag bespreken we met internationale en nationale commissioning editors en experts wat de ‘do’s en don’ts’ zijn bij het maken van een trailer en laten we enkele voorbeelden zien van goede en minder goede trailers, inclusief commentaar.

Ook is het voor leden mogelijk om je eigen trailer op de bijeenkomst te laten beoordelen door de experts! Grijp deze kans en meld je aan bij het (NBF/DDG)-kantoor vóór maandag 14 november.

Sprekers (onder voorbehoud):

Hugh Purcell (UK): head of studies European Social Documentary, documentaireproducent.

Guy Lavie (Israel): commissioning editor en hoofd van yesDocu Channel, het documentairekanaal Yes-DBS Satellite Service.

Jan Röfekamp: President & CEO Films Transit International, international sales agency.

Lijst met sprekers wordt nog aangevuld.

Wat: NBF/DDG themamiddag ‘Tools for Trailers’
Wanneer:
donderdag 18 november 2011, programma 14:00-16:30, borrel 16:30-17:30Waar: souterrain Mediafonds, Herengracht 609, Amsterdam
Voor: NBF- en DDG-leden

Voertaal is Engels

Aanmelden voor de themamiddag is wenselijk aangezien het aantal zitplaatsen beperkt is. Dit kan bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588