Marathon: De Geheimen van Barslet in EYE, 12 november

In de week van 7 t/m 13 november besteden het Mediafonds en diverse filmhuizen onder de titel ‘Believe it or not’ aandacht aan de groeiende filmische kwaliteit van Nederlands drama. Het initiatief wordt ondersteund door de Publieke Omroep. Op 10 en 11 november vindt in Amsterdam een conferentie plaats voor professionals uit de Nederlandse film- en televisiewereld.

Speciale preview en Q&A
Zaterdag 12 november opent EYE de deuren voor dramaliefhebbers met een speciale preview van de nieuwe Nederlandse serie De geheimen van Barslet, die in 2012 op tv wordt vertoond. De serie is geregisseerd door Boris Paval Conen en is een coproductie van Waterland Film & TV, NTR en NCRV. De zeven afleveringen over de vreemde gebeurtenissen in het vredige dorpje Barslet kunnen nu in één marathonsessie worden bekeken. Op het programma staat ook een Q&A met regisseur en cast en crew, onder wie acteurs Sallie Harmsen en Martijn Lakemeijer. Gespreksleider is Gawie Keijser, filmjournalist van De Groene Amsterdammer. Het programma begint om 13.00.

De geheimen van Barslet
Boris Paval Conen  (NL 2011)
Nederlands gespr., 350’ (7 x 50’) kleur
Zevendelige dramaserie over het ogenschijnlijk doodgewone dorpje Barslet. Ogenschijnlijk, want onder het oppervlak borrelen drama’s, geheimen en verdriet. Wanneer vreemde gebeurtenissen het dorp uit balans brengen – een kleuter kan de toekomst voorspellen, het regent vissen op klaarlichte dag – tonen de dorpelingen hun ware aard. Tot de cast behoren onder andere Dragan Bakema, Sallie Harmsen, Mohammed Azaay en Sanneke Bos.
Regisseur Boris Paval Conen maakte eerder de tv-series Vuurzee en De 9 dagen van de gier. In 1998 regisseerde hij de speelfilm Temmink: The Ultimate Fight, met Jack Wouterse in de hoofdrol.
13.00: deel 1 + 2; 15.00: pauze; 15.30: deel 3 + 4 (aansluitend Q&A met cast & crew); 17.45: dinerpauze; 19.00: deel 5 + 6 + 7;  21.30: einde

Bron: EYE