Gouden Film voor RAZEND

De herfstvakantie bracht veel bezoekers naar de Nederlandse films in de bioscoop. Ook RAZEND, gebaseerd op de bestseller van Carry Slee en geregisseerd door Dave Schram, heeft sinds de release op 12 oktober de Gouden status bereikt.

Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film in de bioscoop gezien. Regisseur Dave Schram en de cast waaronder acteurs Abbey Hoes (Roosmarijn), Juliet Daalder (Halima), Mingus Dagelet (Bart) en Sander de Heer (Wim) vierden samen op Curaçao, waar de film deze week in première gaat, het behalen van de Gouden Film.

Sven (15), gespeeld door Ko Zandvliet, wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op Youtube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis af en toe een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden, maar als het te erg wordt duikt hij bij zijn oma onder. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn, die zo haar eigen problemen heeft, denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader zulke lossen handen heeft.

De film is geproduceerd door Shooting Star Filmcompany (Hans Pos, Dave Schram, Maria Peters, Danielle Guirguis) in samenwerking met Eric de Groot voor Just Bridge Entertainment en in coproductie met de KRO, met steun van het Nederlands Filmfonds en het CoBo-fonds. Uitvoerend producent, locatie scout & management: Set Cross (Peter Hermans en Menno Slot).

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

RAZEND draait momenteel in 102 zalen in Nederland.

www.razenddefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival