Mediafonds weekoverzicht 44

Door het Mediafonds gesubsidieerde programma’s in de week van 29 oktober tot en met 4 november 2011.

Televisie

zaterdag 29 oktober

07:45 — 07:54
Ned. 3 / KRO

Sien van Sellingen

Vijfdelige kleuterserie over de vijfjarige Sien van Sellingen, een stoer en nuchter meisje. Ze woont op een boerderij waar ze van alles meemaakt: van een kalfje dat wordt geboren terwijl iedereen ziek op bed ligt tot het gevaarlijke Witte Wief dat plotseling op bezoek komt.

Scenario: Janneke van der Pal

Regie: Pieter Verhoeff

Extern producent: Interakt

18:55 — 19:25
Ned. 3 / VPRO

Doctor Cheezy

Achtdelige jeugdserie over vijf dikke kinderen die uit een dieetkamp op de Wadden ontsnappen om bij het gelijknamige fastfoodrestaurant een hamburger te gaan eten. Onderweg raken ze echter hopeloos de weg kwijt, en beleven ze vrolijke maar ook enge avonturen. Het blijkt dat niet iedereen dezelfde agenda heeft. Aflevering 4.

Scenario: Tijs van Marle

Regie: Margien Rogaar

Extern producent: Pupkin Film

zondag 30 oktober

12:55 — 13:00
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Reeks korte films, die het midden houdt tussen documentaire en fictie en waarvoor steeds een adagium van Erasmus het uitgangspunt is. De door Erasmus verzamelde en opgetekende universele wijsheden worden in een specifieke, dagelijkse situatie geplaatst, zodat ze herkenbaar zijn voor de kijker. Tegelijkertijd hebben de films een even dichterlijk karakter als de adagia zelf.

Filmplan: Mark de Cloe, Jeroen Berkvens

Regie: Mark de Cloe, Jeroen Berkvens

Extern producent: Submarine

14:52 — 15:00
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Zie hierboven.

16:19 — 17:00
RTV Rijnmond 

Met herhaling elk uur t/m volgende dag 15.19 uur

RoTV (2e reeks)

Achtdelige (on)ware documentaireserie met de stad Rotterdam als uitgangspunt en arena. Ook te bekijken via http://www.rotheater.nl/pagina.php?id=413

Filmplan: André van der Hout, Pieter Kramer

Regie: Pieter Kramer, André van der Hout

Extern producent: Holland Harbour Film & TV

18:10 — 18:45
Ned. 3 / AVRO

Hoe overleef ik…

Jeugddramaserie over de dertienjarige puber Rosa, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van kinderboekenschrijfster Francine van Oomen. De serie laat zien hoe je als puber kleine en grote problemen overleeft – van verliefd worden op een homoseksuele tekenleraar tot opgepakt worden door de politie bij het zetten van een eerste ‘graffitipiece’. Afl. 1: Mijn eerste schooldag.

Scenario: Maarten Lebens, Carly Schuit

Regie: Remy van Heugten, Ties Schenk

Extern producent: Lemming Film

dinsdag 1 november

17:34 — 18:00
RTV Noord-Holland / Regionale omroepen 

Met herhaling elk uur t/m volgende dag 16.34 uur

Hollandse Meesters: Mark Manders

Documentaireportret van beeldend kunstenaar Mark Manders. Zijn oeuvre is te beschouwen als een gesamtkunstwerk: zijn Zelfportret als gebouw. De van tekeningen en sculpturen gemaakte installaties zijn representaties van Manders’ ideeën en gedachten en nodigen de toeschouwer uit om zowel het mysterie van het werk, als dat van de kunstenaar te ontcijferen. Hollandse Meesters in de 21e eeuw is een reeks korte gefilmde portretten van hedendaagse beeldend kunstenaars in hun atelier of op hun werkplek.

Regie: Martijn van Haalen

Extern producent: Interakt

woensdag 2 november

15:30 — 15:45
Ned. 3 / KRO RKK

Kids & Docs: Laura & Anne 4 ever

Jeugddocumentaire van Susan Koenen naar een idee van Anne van Hoek. Monument voor Anne, de aan leukemie overleden hartsvriendin van de veertienjarige Laura. Laura vertelt wat Anne voor haar betekende en nog betekent en laat tastbare herinneringen zien. Behalve Laura vertelt ook het jongere broertje van Anne over het gemis. Kids & Docs is een workshop gericht op talentontwikkeling van jeugddocumentairemakers.

Filmplan: Anne van Hoek

Regie: Susan Koenen

23:59 — 00:05
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Zie hierboven.

donderdag 3 november

 

16:30 — 16:40
Ned. 3 / VPRO

Hola Lara!

Animatieserie voor jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar oud. De elfjarige Lara neemt deel aan een uitwisselingsprogramma in Spanje, waar ze een taalcursus doet. Het Mediafonds heeft steun verleend aan de bijbehorende interactieve component, die o.a. bestaat uit een blog van Lara, een Hyves-pagina en de HolaLara-programmasite, waarop via wekelijks nieuwe games wordt ingegaan op de thema’s van de serie:

Conceptontwikkeling: Daniël van Gils, Erna Sassen

Productieteam: Daniël van Gils, Erna Sassen, Sara Kolster, Jorrit de Vries, Christiaan de Rooy, Karel Brascamp

Extern producent: Submarine

23:50 — 00:05
Ned. 2 / Humanistische Omroep

Life is beautiful

Zie hierboven.

Radio

zondag 30 oktober

18:15 — 19:04
Radio 1 / VPRO

Plots (2e serie)

Radioprogramma vol wonderlijke en geestige verhalen over menselijke dilemma’s. Iedere uitzending heeft een eigen thema waarbinnen verschillende verhalen passen. Geïnspireerd op onwaarschijnlijke, waargebeurde verhalen verteld door onbekende Nederlanders. Zie ook vpro.nl/plots.

Aflevering: Familiealbum, vol familieverhalen die niet in de fotoboeken terecht komen.

Regie: Jair Stein

Radioplan: Jair Stein

Geluidsvormgeving: Jair Stein

maandag 31 oktober

15:34 — 15:35
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Korte verhalen, bedoeld om te verbazen, te lachen, te ontroeren of om wakker te schudden. Gemaakt door radiomakers en luisteraars. Zie ook vpro.nl/1minuut.

Regie: Jair Stein

Radioplan: Jair Stein, Katinka Baehr, Chris Bajema, Maartje Duin, Bente Hamel, Tjitske Mussche, Jennifer Pettersson, Marije Schuurman Hess, Laura Stek, Stef Visjager

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

De Millennium trilogie

Radiobewerking van de Millennium Trilogie van de Zweedse schrijver Stieg Larsson. In deze trilogie raken de onderzoeksjournalist Mikael Blomqvist en hacker Lisbeth Salander verwikkeld in allerlei complexe intriges.

Scenario: Christine Geense, Anne Lichthart, Dirk van Pelt, Rick Steggerda

Regie: Marlies Cordia, Vibeke von Saher

Geluidsvormgeving: Frans de Rond, Jeroen Kuitenbrouwer

Extern producent: HoorSpelFabriek

dinsdag 1 november

15:34 — 15:35
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

De Millennium trilogie

Zie hierboven.

woensdag 2 november

15:34 — 15:35
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

De Millennium trilogie

Zie hierboven.

donderdag 3 november

15:34 — 15:35
Radio 1 / VPRO

1 Minuut

Zie hierboven.

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

De Millennium trilogie

Zie hierboven.

vrijdag 4 november

00:45 — 01:02
Radio 1 / NTR

De Millennium trilogie

Zie hierboven.

 

Digitale kanalen

Best 24

NCRV

Zwarte sneeuw

Twaalfdelige dramaserie waarin Eva op zoek gaat naar het raadselachtige dubbelleven van haar vader die in coma ligt na een verkeersongeluk. Zij legt een grillige weg af om op alle vragen een antwoord te vinden. Als haar vader overlijdt is het mysterie dat hij bewaarde ontrafeld.

Scenario: Carel Donck, Willem Capteyn

Regie: Maarten Treurniet

NCRV

De negen dagen van de Gier

Dramaserie waarin episodes worden beschreven uit de levens van gewone mensen met gewone problemen in de stad Rotterdam. Op een dag vliegt er een gier boven de stad. Niemand weet waar het dier vandaan komt, maar vanaf die dag veranderd het leven van een aantal mensen ingrijpend. Victor staat op het punt om aan zijn medewerkers te vertellen dat hij ongeneeslijk ziek is, en politierechercheur Martin vindt niet ver daar vandaan een vermoorde informant. Ondertussen zweeft de gier boven deze gebeurtenissen en boven de stad, waar witteboordencriminaliteit zijn tentakels steeds verder uitspreidt.

Scenario: Willem Capteyn, Carel Donck

Regie: Boris Paval Conen

Holland Doc 24

VPRO

Beperkt houdbaar

Op 34-jarige leeftijd is Sunny Bergman bang om binnenkort niet meer aantrekkelijk te zijn, terwijl ze tegelijkertijd boos is dat vrouwen voortdurend op hun uiterlijk beoordeeld worden. Deze innerlijke tegenstrijdigheid is de drijfveer voor een filmische zoektocht door een wereld waar vrouwen na hun 35ste niet langer houdbaar zijn. Naast de documentaire is de website www.beperkthoudbaar.info gelanceerd, die werd ontwikkeld tijdens de workshop Sandberg@Mediafonds.

Filmplan: Sunny Bergman, Tamara Vuurmans

Regie: Sunny Bergman

Extern producent: Viewpoint Productions

Pieter van Huystee Film

Tony – een observatie in het Pieter Baan Centrum

Documentaire over de manier waarop verdachten van zware misdrijven gedurende zeven weken in het Pieter Baan Centrum onderzocht worden om een beeld te krijgen van hun geestesgesteldheid. Via de kernactiviteit van het centrum, het observatieproces, wordt niet alleen een beeld geschetst van de dagelijkse praktijk aldaar maar ook inzicht verschaft in de manier waarop het menselijk brein werkt. We volgen verdachte Tony en zijn onderzoekers nauwgezet tijdens de zeven weken van observatie. Er ontstaat een gedetailleerd beeld over de jeugd van Tony, zijn volwassen leven en de delicten waarvan hij verdacht wordt.

Filmplan: Ditteke Mensink, Hans Dortmans

Geschiedenis 24

VPRO

In Europa

Verfilming in 35 delen van het gelijknamige boek van Geert Mak. Via de persoonlijke verhalen van mensen en families die dichtbij de grote gebeurtenissen van destijds stonden wordt honderd jaar Europese geschiedenis verbeeld. Per aflevering staat een locatie en een jaar centraal. Het Mediafonds heeft voor dit programma ontwikkelingssubsidie verleend. Op www.ineuropa.nl zijn alle afleveringen te bekijken. Afl. 5: 1916 – De Somme

Filmplan: Hans Dortmans, Roel van Broekhoven

Regie: Roel van Broekhoven, Hans Fels, Britta Hosman, David Kleijwegt, Jorien van Nes, Walter Stokman

Extern producent: Feature Partners

Cultura 24

NTR

Ted Noten: Goud, zweet & parels

Documentaire over Ted Noten, internationaal vermaard sieradenontwerper die bekend staat om zijn eigenzinnige werk. Zoals daar zijn in doorzichtig acryl gegoten dieren en dito vergulde wapens in handtasvorm. Portret van een kwetsbare kunstenaar.

Filmplan: Simone de Vries

Regie: Simone de Vries

Extern producent: Zeppers Film & TV

Spirit 24

Humanistische Omroep

Emoticons

Documentaire. Voor een groep eenzame jonge mensen neemt de virtuele wereld van het internet een belangrijkere plaats in dan de gewone, alledaagse wereld. Het gebruik van het web is voor hen net zo vanzelfsprekend als eten en slapen. Achter hun computer voelen zij zich veilig. Daar kunnen ze zich, soms anoniem, in een virtuele wereld onderdompelen.

Filmplan: Heddy Honigmann

Regie: Heddy Honigmann

Extern producent: Appel & Honigmann

 

Voor uitzenddata, tijden en meer informatie over de digitale kanalen: www.Nederland24.nl