Parijs eert Heddy Honigmann met retrospectief

Centre Pompidou in Parijs presenteert in samenwerking met het Institut Néerlandais een groot Heddy Honigmann retrospectief van 5 tot en met 17 november.

In vijftien programma-onderdelen zal een uitgebreide selectie te zien zijn uit het documentaire werk van Heddy Honigmann, vanaf de eerste film die zij in Nederland maakte, HET VUUR (1981), tot haar meest recente film EN OP EEN GOEDE DAG (2011). Verder worden drie films van andere filmmakers vertoond, die Honigmann heeft uitgekozen.

De filmmaakster zal ook zelf aanwezig zijn in Parijs. Zij geeft een masterclass voor studenten en zal bij speciale voorstellingen van TOT ZIENS (1995) en EN OP EEN GOEDE DAG zijn.

Honigmann heeft een sterke band met Frankrijk en met name met Parijs. Zij woonde er voordat ze zich in 1978 in Nederland vestigde en haar documentaires zijn regelmatig vertoond en bekroond in de Franse hoofdstad. Een van haar recente films, FOREVER (2006) is gewijd aan een Parijs monument, de legendarische begraafplaats Père Lachaise.

Het retrospectief in het Centre Pompidou is het grootste dat ooit aan Heddy Honigmann is gewijd in Frankrijk, en is een bevestiging van haar status als één van de meest vooraanstaande cineasten van deze tijd.

Bron: EYE international