Eurimages steunt drie Nederlandse coproducties

Drie speelfilms krijgen in totaal 730.000 euro aan Europese realiseringssteun. Dat is tijdens de vergadering van Eurimages in Dublin besloten.

The Fifth Season van Peter Brosens en Jessica Woodworth, een coproductie tussen België en Nederland ontvangt een bijdrage van € 220.000. The Fifth Season is het derde deel in een trilogie, waar eerder Khadak en Altiplano in verschenen en heeft als thema de teloorgang van de natuur door de mens. Producenten van deze Nederlands minoritaire coproductie met België zijn BO Films (B) en Molenwiek Film i.s.m. Bonanza Film (NL).

Layla Fourie van Pia Marais, een coproductie tussen Duitsland (Pandora Film), Frankrijk (Cinema de Facto), Zuid-Afrika (DV8 Films) en Nederland – IDTV Film ontvangt een bijdrage van € 360.000. Pia Marais, die met haar debuutfilm Die Unerzogenen een Tiger award won op het IFFR 2011, leeft in Duitsland maar situeert Layla Fourie in haar geboorteland Zuid-Afrika, waar ze een verhaal vertelt rond een alleenstaande moeder, die in haar werkende leven en privéleven in extreme mate te maken krijgt met veiligheid en leugens.

Woman and man van Asli Özge is een coproductie tussen Turkije (Bulut Film), Duitsland (Razor Film) en Nederland  (Augustus Film i.s.m Kaliber Film) ontvangt een bijdrage van  € 150.000. De eerste film van Asli Özge is Men on the bridge, die ook in Nederland is gedistribueerd. Woman and man gaat over twee mensen in een lange relatie, die vreemden zijn geworden en niet meer met en zonder elkaar kunnen leven.

Eurimages, het coproductiefonds van de Raad van Europa, werd in 1988 opgericht en bestaat uit 36 lidstaten. Het zet zich in voor coproductie, distributie en vertoning van de Europese film. De raad komt vier keer per jaar bijeen en heeft inmiddels meer dan 1200 lange speelfilm- en documentaire coproducties gesteund. Nederlandse minoritaire en majoritaire coproducties ontvingen eerder dit jaar 1.120.000 euro aan productiesteun van Eurimages.

Voor meer informatie:

Nederlands Filmfonds

Jonathan Mees, communicatie

Telefoon:020-5707681
e-mail: j.mees@filmfonds.nl
www.filmfonds.nl

Bron: Nederlands Filmfonds