3 Nederlandse projecten geselecteerd voor PRIME4Kids&Family

Het Nederlands Filmfonds en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn partner geworden van het MEDIA gesteunde PRIME4Kids&Family. Dit workshopprogramma, ter ondersteuning van de Europese, artistieke, kinder- en familiefilm in een internationale context is ontwikkeld door het Duitse Primehouse, dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van kinder- en familiefilms en televisieseries.

Er werden eind juli 40 aanvragen ingediend waaruit begin augustus 10 projecten uit 5 verschillende Europese landen zijn geselecteerd. Twee Nederlandse projecten THE LION’S WAY (Flinck Film) en UILENBAL (Lemming Film) zijn geselecteerd voor deelname aan een traject waarbij de teams financiële ondersteuning van het Filmfonds en de NPO (Z@pp/Z@ppelin) krijgen voor deelname aan de workshops.

Een derde project, JOSHUA JOSHUA TANGO (Corrino Entertainment B.V.) is geselecteerd om deel te nemen aan de workshops. De eerste workshop vond eind september plaats in Berlijn. Tijdens de tweede workshop in december, die plaatsvindt in Ludwigsberg, zullen de eerste resultaten besproken worden.

Voor meer informatie over PRIME4Kids&Family, klik hier.

Bron: MEDIA Desk