Gouden Film voor BODY LANGUAGE

Vanavond ontvingen regisseur Jeffrey Elmont en acteurs/dansers Boris Schreurs, Ingrid Jansen, Ruben Solognier en Luciano Hiwat de Gouden Film voor BODY LANGUAGE in Pathé de Munt in Amsterdam. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de dansfilm sinds de release op donderdag 6 oktober gezien.

Net als de vijf beste Nederlandse danscrews naar een wedstrijd in New York vertrekken, wordt hun subsidie ingetrokken. De reis lijkt definitief niet door te gaan. Vijf diehards, allen uit totaal verschillende danscrews, besluiten als enige toch te gaan. Pas in New York beseffen ze wat ze hebben gedaan. Ze zitten zonder geld, zonder plannen, zonder eigen crew. Ze zijn natuurlijk gekomen om te dansen, dus er zit maar één ding op…

BODY LANGUAGE is geproduceerd door Flinck Film, Launch Works, Johan Nijenhuis&Co en RTL Entertainment.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film, worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

BODY LANGUAGE draait momenteel in 89 zalen in Nederland.

www.bodylanguagedefilm.nl

Bron: Nederlands Film Festival