Faculteit en festival slaan handen ineen op zesde editie LFF

Het Leids Film Festival opent morgen weer de deuren! Dit jaar zal de 6de editie van het festival plaatsvinden, van 25 tot 30 oktober. Met 150 films over 8 lokaties in de stad verspreidt.

De openingsfilm van dit jaar is Margin Call. Regisseur J.D. Chandor maakte de thriller over een wereldwijde financiële crisis in 2008, maar dit onderwerp is op dit moment ook nog zeer actueel. De film zal vanaf 10 november in de Nederlandse bioscopen draaien. Margin Call werd eerder vertoond op het Berlinale Festival en daar zeer goed ontvangen, het LFF is dan ook blij met zo’n grote productie te mogen openen.

Samen met de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden heeft het festival het programma Law&Film opgezet, dat zondag 30 oktober zal spelen. Drie klassieke films met het recht als centraal thema zullen worden getoond die dag. Deze films zijn 12 Angry Men, Rashomon en To Kill a Mockingbird. Entree is gratis en reserveren is niet mogelijk, dus wil je erheen; wees dan op tijd! Na de films zal er een debat zijn over het downloaden van films en de mate van legaliteit hierin.

Maar verder worden er nog 150 andere films vertoond door de prachtige stad Leiden, en zijn er nog genoeg bijzondere programma’s; zoals het Panoramaprogramma, International Shorts en Hollandse Nieuwe.

Voor meer informatie over het festival, en het programma; klik hier