Cineblend 1 november: In Detentie

Cineblend, de maandelijkse avond van SAVAN met diner, film en debat, heeft op 1 november als thema: In Detentie. Cineblend organiseert deze avond in samenwerking met Movies that Matter.

Bij het kabinet staat terugkeer van uitgeprocedeerde asielzoekers en ‘illegale
vreemdelingen’ hoog op de agenda. In afwachting van hun uitzetting worden mensen opgesloten in vreemdelingendetentiecentra. Minister Leers noemt zijn beleid streng en rechtvaardig. Nederland houdt de toetreding van landen als Roemenie en Bulgarije tot de EU voorlopig tegen omdat men bang is voor een enorme toestroom van gelukszoekers en criminelen.

Waar komt dit beeld van vreemdelingen als illegalen en economische gelukszoekers dat vreemdelingendetentie zou rechtvaardigen vandaan? Besteden de media wel genoeg aandacht aan de andere kant, de visie van de asielzoeker? Hoe vinden zij zelf dat zij geportretteerd worden en hoe zou het anders kunnen? Wat zijn de meest geëigende media om de beeldvorming rondom asielzoekers en vreemdelingen te nuanceren?

Te gast zijn:
Rogier Kappers, antropoloog en regisseur van Surprising Europe,Christian Nana, een van de geportretteerde in de serie Surprising Europe en Annemarie Busser, beleidsmedewerker migratie, programma mensenrechten bij Amnesty International.

Graag tot ziens op deze inspirerende avond!

Locatie: Soeterijn Café, Tropentheater Amsterdam
Tijdstip: 19:30

Bron: Cineblend