Het Movies that Matter Festival introduceert de Good Pitch2: nieuw forum voor documentaires met sociale impact

Het Movies that Matter Festival introduceert de eerste Good Pitch² op 27 Maart 2012. De Good Pitch² brengt filmmakers met geëngageerde filmplannen in contact met omroepen, maatschappelijke organisaties, fondsen, stichtingen, bedrijven en media.

Samen komen zij tot plannen en coalities die de realisatie van deze filmproducties mogelijk maken én campagnes om deze producties een optimale impact in de samenleving te laten hebben. Het Movies that Matter Festival in Den Haag vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 28 maart 2012. Inzenden van projecten voor de Good Pitch² kan nog tot 11 december 2011.

Door mensenrechten en sociale thema’s op een nieuwe of diepgaande manier te presenteren beoogt de Good Pitch² het publiek bewust te maken van mensenrechtenproblematiek en aan te sporen tot actieve inzet. Het Movies that Matter Festival zal voor de Good Pitch² specifieke mensenrechtenorganisaties en bedrijven koppelen aan de geselecteerde filmprojecten. De belangrijkste doelstelling van de Good Pitch²  is het creëren van geëngageerde campagnes door middel van film. Met deze campagnes wil de Good Pitch² effect hebben op verandering van gedrag en beleid.

Tijdens het Movies that Matter Festival 2012 zal de Good Pitch² zes filmprojecten presenteren. Middels een call for entries roept Movies that Matter filmmakers op om hun projecten in te sturen. Dit kan vanaf nu via www.moviesthatmatterfestival.nl. De deadline voor projecten is 11 December 2011. De call for entries richt zicht op documentairefilmmakers van alle nationaliteiten,die zich bezighouden met lokale of  globale mensenrechtenthema’s. Het is van belang dat filmproducties een bijdrage leveren aan het bewustzijn van en inzet voor een duurzame en rechtvaardige wereld. Vooral nodigt de Good Pitch²  filmmakers uit die zich bezighouden met projecten over mensenrechtenactivisten, internationaal recht en justitie om te reageren.

De Good Pitch is een initiatief van de Channel 4 BRITDOC Foundation en het Sundance Institute Documentary Programme. Sinds de start van het initiatief in 2008 zijn meer dan tachtig films gepresenteerd aan ruim 900 organisaties uit uiteenlopende sectoren die, door het samenbrengen van creativiteit, financiële middelen en expertise, ogen hebben geopend van velen en in de wereld een verschil hebben kunnen maken.

Het Movies that Matter Festival is het jaarlijkse internationale film- en debatfestival over mensenrechten en menselijke waardigheid. Het is hét Nederlandse festival van de geëngageerde film, waar documentaires en speelfilms van bevlogen filmmakers, recente producties die opvallen vanwege hun filmische kwaliteit en dringende inhoud, het debat over een rechtvaardige wereld aanwakkeren. Het festivalprogramma kenmerkt zich door speciale aandacht voor films die zijn gemaakt vanuit een niet-westers perspectief. www.moviesthatmatterfestival.nl

Bron: persbericht Herrie