Voetbal International en Taarten van Abel in prijzen

De uitreiking van de Televizier-Ringen is weer geweest! Grote schok van dit jaar was de overwinning van Voetbal International, en grote vreugde bij de winnaar De Taarten van Abel.

Hoewel ze er zelf niet waren om de prijs in ontvangst te nemen, waren veel mensen in de zaal verbaasd toen de grote winnaar van de avond Voetbal International was. Terwijl Johan Derksen en collega Wilfred Genee zelf in Amsterdam bezig waren met een live-uitzending kregen ze te horen de Gouden Televizier-Ring 2011 te hebben gewonnen. Derksen was vooral blij omdat grote figuren binnen de omroepen eerder hadden gezegd dat het programma nooit de prijs zou kunnen winnen.

De Gouden Stuiver ging dit jaar naar De Taarten van Abel, die vorig jaar ook genomineerd was maar buiten de boot viel. Hiermee versloeg het jeugdprogramma het tevens genomineerde Klokhuis. Sinds het oprichtten van de Televizier-prijs (in 2000) is Het Klokhuis elk jaar genomineerd, nog nooit won het programma de prijs voor het Beste Jeugdprogramma.

De ringen voor beste televisie-man en vrouw gingen dit jaar naar Jeroen van Koningsbrugge, en Linda de Mol. Koningsbrugge won de prijs voor de tweede keer, De Mol bedankte in haar speech haar broer John voor zijn nooit aflatende pesterijen toen ze nog kinderen waren.

De prijs voor TV Canon ging naar Man Bijt Hond en de Guus Meeuwis won de Televizier Talent Award.

Bron: Volkskrant, ANP