Andere Heineken-ontvoerders ook naar IDTV gestapt

Willem Holleeder verloor afgelopen vrijdag het korte geding tegen de film De Heineken Ontvoering, maar inmiddels hebben ook de andere ontvoerders van zich laten horen.

Ontvoerders Jan Boellaard en Frans Meijer noemden de productie eerder al ‘een kutfilm’ en hebben zich met sommaties bij IDTV Film gemeld, nog voor het korte geding plaats zou vinden. Hierbij deed ook ontvoerder Martin Erkamps mee. Enkel ontvoerder Cor van Hout heeft niks van zich (kunnen) laten horen, deze werd in 2003 doodgeschoten.

De heren Boellaad en Meijer vinden dat de film slechts één kant van het verhaal vertoont en volgens hun raadsman kan men zich niet beroepen op artistieke vrijheid. Dit omdat de filmmakers bewust geld zouden willen verdienen aan het aandikken van het verhaal, aldus raadsman Van Tuinen. Beide mannen vinden dat hun recht op hoor en wederhoor is geschonden.

Holleeder was donderdag tijdens het geding niet aanwezig en liet zijn advocaat doormiddel van een brief zijn statement voordragen. Het is nog onbekend of de andere drie ontvoerders ook een geding aan gaan spannen.

Bron: Nu.nl